Okupljanje

Galebice ponovno 'lete'

"Prevelika je ljubav prema klubu i u znak sjećanja na sva ta vremena koja smo prošli, uspjet ćemo u našoj nakani", kazala je za Bljesak.info bivša igračica 'Galeba' Tea Kasumović.
Sport / Rukomet | 18. 03. 2018. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženski rukometni klub 'Galeb' iz Mostara s radom je prestao prije više od jednog desetljeća, međutim, klub nikada nije službeno ugašen.

Loša financijska situacija, zatim nepostojanje uvjeta za funkcioniranje kluba, nedostatak dvorane, sportskih rekvizita, zatim prostora za rad rukovoditelja kluba - sve je to utjecalo da klub jednostavno tiho prestane s radom, ali želja za igranjem nikada nije prestala.

Uz nekoliko bivših igračica kluba, ideja o ponovnom reaktiviranju ŽRK 'Galeb' je došla do izražaja, te su se bivše članice kluba tijekom vikenda okupile u restoranu 'Malta' kako bi se probudile uspomene na nekadašnja, ne tako davna vremena, ali i kako bi se razgovaralo o ponovnom angažmanu kluba na sportskoj sceni Mostara.

"Po statutu Grada ovaj klub još nije ugašen, a neće ni biti ugašen. Okupili smo se kako bi reaktivirali rad kluba, tako da već narednog tjedna krećemo s realizacijom odluka koje budemo dogovorili na ovom druženju. Kadra za određene funkcije u klubu imamo, a i ako bude neophodno ja sam spremna prva obući dres 'Galeba'.

Prevelika je ljubav prema klubu i u znak sjećanja na sva ta vremena koja smo prošli, uspjet ćemo u našoj nakani", kazala je za Bljesak.info bivša igračica 'Galeba' Tea Kasumović.

"Klub se nije ugasio, ali će trebati vremena, strpljenja i rada kako bi sve došlo na svoje mjesto. Ja sam tu da pomognem koliko mogu, a i djevojke su tu sa voljom da se reaktivira rad kluba. Mogućnosti za reaktiviranje kluba ima, samo treba dosta posla i volje.

Ženski rukomet i ženski sport uopće u Mostaru je slabo zastupljen. I ovo nešto što funkcionira, to je sa minimalnim sredstvima i nije to to. Sa žalom se sjećamo prošlih vremena, poput utakmica u Tuzli nakon posljednjeg rata, gdje je dvorana bila puna do posljednjeg mjesta, pa i više od samog kapaciteta dvorane. Za utakmice se tražila karta više.

To je bilo nekad. Međutim sada su vremena drugačija i ljudi koji su nekada vodili 'Galeb' su spremni pomoći koliko mogu, ako postoji volja nekadašnjih igračica, ali i društva. Ja stojim na raspolaganju", rekao je za Bljesak.info nekadašnji voditelj kluba Himzo Đonko.

Kopirati
Drag cursor here to close