Drugi krug

Červar: Popit ćemo pivo pa idemo na Brazil

"Jako sam zadovoljan velikom pobjedom, ali mi još nismo ništa postigli. Imamo četiri boda, ali nismo osigurali ni kvalifikacije za OI", upozorio je Červar, nastavivši:
Sport / Rukomet | 17. 01. 2019. u 23:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Večeras ćemo popiti po jedno pivo, malo proslaviti pobjedu nad europskim prvakom, a već sutra počinju pripreme za Koeln i Brazil", kazao je nakon pobjede nad Španjolskom u Muenchenu izbornik LIno Červar. 

Hrvatska muška rukometna reprezentacija prvi je krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Muenchenu okončala sa stopostotnim učinkom, u susretu posljednjeg 5. kola skupine B svladala je europskog prvaka Španjolsku sa 23-19 (13-10).

Hrvatska će tako u drugi dio natjecanja u Koelnu prenijeti maksimalna četiri boda, dok će Španjolska prenijeti dva boda. Po tri boda su iz skupine A prenijele Njemačka i Francuska, dok će Island i Brazil u drugi krug krenuti bez bodova.

"Jako sam zadovoljan velikom pobjedom, ali mi još nismo ništa postigli. Imamo četiri boda, ali nismo osigurali ni kvalifikacije za OI", upozorio je Červar, nastavivši: 

"Utakmicu je dobila naša obrana, i 6-0 i pogotovu 5-1 su funkcionirali skoro savršeno. Bili smo strpljivi i pametni u napadu svih 60 minuta i zasluženo smo pobijedili. Momci su stvarno bili heroji, možemo biti ponosni i na ove skromne dečke koje nemaju uvjete, ali se ne žale. Igraju sa srcem, ginu za svaku loptu i zato ih ovi gledatelji vole. Francuska je osvojila više medalja od nas, ali oni su bili i jedanaesti, a mi nikada, stalno smo pri vrhu", kazao je Lino. 

Španjolska je pobijeđena njihovim oružjem, sjajnom obranom i trkom. 

"Oni nisu imali rješenja. A sad ću se pohvaliti da više od pola Europe igra našu obranu 5-1, koju smo mi prvi put predstavili na OI u Ateni. Također, i obranu 3-2-1 smo mi također mi patentirali u Portugalu, tako da smo mi avangarda svjetskog rukometa. Sve ide dobrim putem, a što bi još bilo da imamo uvjete". 

Hrvatska u nedjelju u Koelnu igra utakmicu drugog kruga s Brazilom. 

"Pa da smo mogli birati gori ždrijeb ne bi bio gori od ovoga. U skupini smo igrali sa euorpskim prvakom, a nakon toga u skupini sa svjetskim prvacima Franczuima i domaćinom Njemačkom. Brazil je iza sebe u skupini ostavio dvije europske reprezentacije, vrlo su nezgodni i fizički su jako spremni i imaju pobjednički mentalitet. Oni su samo protiv Nijemaca odigrali lošu utakmicu, ali zato što su samo 20 sati ranije igrali prethodnu utakmicu i nisu imali odmora. Imat ćemo i dan odmora više, što je jako važno, vijdjeli ste da je i Duvnjak jako umoran"

Junak utakmice Željko Musa postigao je šest golova iz sedam udaraca. 

"Odigrali smo čvrtsto u obrani i strpljivo i koncentrirano u napadu. To je nas dovelo do velike pobjede nad europskim prvakom, to i fantastična podrška publike. Kao da smo igrali kod kuće. Imamo četiri boda, ali čekaju nas još tri utakmice s vrlo jakim protivnicima" 

Španjolski trener Jordi Ribero čestitao je Hrvatskoj na zasluženoj pobjedi. 

"Jednostavno, nismo mogli ništa protiv obrane 5-1 koju je igrala Hrvatska. Španjolska je opet pokazala da može dobiti svakog od jakih, ali i izgubiti. U drugom dijelu smo uspjeli srediti našu obranu, ali napad nas je koštao poraza."

Kopirati
Drag cursor here to close