23:31

Zrinjski porazom od Bosne ostao bez plasmana za doigravanje

Mostarci nakon ovog poraza ostali bez plasmana za doigravanje
Sport / Rukomet | 16. 04. 2019. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaši Bosne iz Visokog u Mostaru su u dvorani na Bijelom Brijegu zabilježili su sigurnu pobjedu protiv HMRK Zrinjski kojem nakon ovog poraza više ne igra ni teorija za plasman u doigravanje. Visočaci su sa sigurnih 31:23 nadigrali mlade Mostarce i potvrdili status favorita.

Početak i otvaranje utakmice donijeli su nešto bolju igru domaćina koji je stvorio prednost od par golova razlike ali su iskusni i snažni gosti do kraja poluvremena tu malu prednost Zrinjskog stigli i prestigli te na odmor otišli s prednošću 16:13.

U drugom poluvremenu još se neko vrijeme igralo gol za gol, a onda su gosti ubacili u brzinu više i bez većih problema priveli ovu utakmicu kraju, prenosi SportSport.ba.

Odličnu partiju u redovima Bosne pružio je Muhamed Toromanović koji je postigao 8 pogodaka, a Imamagić sa 7 i Harmandić sa 6 su ga pratili u stopu. Jamaković je također s nekoliko fantastičnih obrana razbio moral Plemićima.

Bošković i Grgić postigli su po pet golova za Zrinjski, a 4 je dodao Pavlović.

HMRK Zrinjski: Perić, Vučina, Bošković 5, Čule, Mandarić 2, Šaravanja, Kozina, Pavlović 4, Ivanović 2, Grgić 5, Babić, Grbavac, Marić 1, Kožulj 1, Primorac, Džeba 3

RK Bosna Visoko: Grčo, Čabaravdić 1, Burić 3, Kapić 4, Harmandić 6, Čolo, Sirćo, Selimović, Toromanović 8, Imamagić 7, Omanović 2, Jamaković

Kopirati
Drag cursor here to close