911 sportaš iz 46 zemalja

Zvizdić: EYOF je investicija u budućnost i promocija potencijala BiH

"Na veliku radost olimpijski krugovi će ponovo zasjati", rekao je Zvizdić.
Sport / Ostali sportovi | 09. 02. 2019. u 17:10 Fena
Kopirati

"EYOF je investicija u budućnost i promocija svih potencijala Bosne i Hercegovine", poručio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, dan pred otvaranje tog velikog sportskog događaja.

On je na konferenciji za medije izrazio zadovoljstvo da će sutra, 35 godina nakon 14. Zimskih olimpijskih igara, BiH biti centar svijeta.

"Na veliku radost olimpijski krugovi će ponovo zasjati", rekao je Zvizdić.

Naglasio je da svi taj događaj trebaju iskoristiti da se BiH pokaže kao država mira, tolerancije i multietničnosti, a potruditi se da druge, negativne strane ne dođu do izražaja.

Također, izrazio je zadovoljstvo da je Vijeće ministara BiH prva institucija koja je dala novac za organizaciju EYOF-a navodeći da će nastaviti pratiti predstavnike BiH tijekom natjecanja.

"Najvažnije je biti dio ovog događaja, a naravno da ćemo biti sretni ako osvojimo medalje", istaknuo je Zvizdić.

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović je naveo da je Vijeće ministara izdvojilo dva milijuna KM za organizaciju događaja te da su nastojali da isplate ne kasne kako bi sve na vrijeme bilo spremno.

Siguran je da je EYOF važna poruka koju BiH šalje, a naglasio je da je tijekom organizacije primijećeno veliko zadovoljstvo mladih ljudi zbog tog događaja koji su izrazili želju da budu dio tima zbog čega je, kaže, posebno sretan.

Gradonačelnici gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo Abdulah Skaka i Nenad Vuković zahvalili su Vijeću ministara BiH za pomoć koju su pružili tijekom organizacije. Poručili su da će od tog projekta koristi imati svi te da treba biti model za budućnost.

Na olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" sutra će svečano biti otvoren Europski omladinski olimpijski festival - EYOF. U narednih sedam dana trajanja "olimpijade mladih" za odličja u osam sportova (alpskom skijanju, skijaškom trčanju, biatlonu, snowboardu, brzom klizanju, hokeju na ledu, umjetničkom klizanju i karlingu) borit će se 911 sportaša i sportašica u dobi od 14 do 18 godina iz 46 europskih zemalja.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati