Feđini specijali

Zverev: Vjerujem da ću i ja osvojiti Grand Slam turnir

''Želim da zahvalim i svojim roditeljima. Nedostaju mi. Nažalost, oni su bili pozitivni, nisu mogli biti uz mene ovaj put. Nadam se da ću nekad donijeti pehar kući'', pričao je u suzama nakon meča Zverev.
Sport / Ostali sportovi | 14. 09. 2020. u 10:11 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Boris Becker je bio posljednji njemački tenisač koji je osvojio US Open, još tamo 1989. godine. Pet godina kasnije Michael Stich se probio do finala. I to je to. Morali su Nijemci čekati Alexandra Zvereva 26 godina. I morat će pričekati još malo. Iako su bili blizu, iako je Zverev imao veliku priliku. Bez obzira da li govorimo o onih 2:0 u setovima, ili 5:3 u petom. Međutim, treba znati da je ovo prvo finale za mladog Nijemca. Prvo koje vjerojatno nikada neće zaboraviti, jer mogao je vrlo lako otići do kraja, vjerojatno nikada lakše, bez obzira na to što kasnije napravio u karijeri. Zverev je puno bolji igrač od tih 15 dvostrukih i 65 neforsiranih pogrešaka ukupno. Zato i ne treba čuditi što se na kraju meča Zverev raspao, psihički više nije izdržao.

''Ne znam gdje da počnem. Čestitam Dominicu na prvom Grand Slamu, siguran sam da će ih biti još. Bila je ovo dobra borba, volio bih da je promašivao malo više. Želim da zahvalim svom timu, posljednje dvije godine nisu bile lake, ali se nadam da ću jednog dana ja podići ovaj trofej. Želim da zahvalim i svojim roditeljima. Nedostaju mi. Nažalost, oni su bili pozitivni, nisu mogli biti uz mene ovaj put. Nadam se da ću nekad donijeti pehar kući'', pričao je u suzama nakon meča Zverev.

''Siguran sam da sjede kod kuće i iako sam izgubio, prilično su ponosni'', bile su prve rečenice nakon meča Alexandra Zvereva. Zverev je prethodno u polufinalu također napravio preokret.

''Bio sam jako blizu u finalu, nekoliko poena daleko od naslova pobjednika. Imao sam veliku priliku, propustio sam puno toga, Mislim da je onih 5:3 u petom setu bilo previše. Tu sam propustio svoje prilike. Nije lako izgubiti ovakav meč. Mislim da je Dominic preokrenuo meč na svoju stranu u trećem setu. Od tog trenutka on je počeo igrati bolje, ja puno lošije. Imam 23 godine, ovo nije bila moja posljednja prilika. Vjerujem da ću i ja jednog dana biti pobjednik nekog Grand Slam turnira'', zaključio je Zverev.

Thiem je do ovogodišnjeg US Opena igrao tri finala, na kraju je uspio u četvrtom. Saša Zverev barem kada su u pitanju Grand Slam turniri ove godine je prvi put probio barijeru na Australian Openu, ulaskom u polufinale. Sada je igrao finale, a uskoro slijedi Roland Garros. Vidjet ćemo što je naučio u ovom teškom porazu.

Kopirati
Drag cursor here to close