Prvi Nijemac

Zverev sredio Hačanova za olimpijsko zlato

Kada pobijedite Novaka Đokovića u polufinalu važnog turnira očekivanje jest da osigurate i trofej pobjednika. Upravo je to uspjelo Alexanderu Zverevu koji je uz podosta manje muke slavio protiv Karena Hačanova s uvjerljivih – 6:3, 6:1.
Sport / Ostali sportovi | 01. 08. 2021. u 13:26 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alexander Zverev postao je prvi njemački tenisač koji je osvojio naslov olimpijskog pobjednika u pojedinačnoj konkurenciji, jedini uz legendarnu Steffi Graf kojemu je to uspjelo, nakon što je u nedjeljnom finalu u Tokiju lakoćom svladao Rusa Karena Hačanova sa 6-3, 6-1 za 79 minuta.

Zverev je u finalu nastavio tamo gdje je počeo kad je Novak Đoković u polufinalu poveo sa 6-1, 3-2 s 'breakom' u drugom setu. Od tada je Nijemac počeo igrati tenis na najvišoj razini, protiv najboljeg na svijetu izgubio još samo jedan od sljedećih 11 gemova i probio se u finale.

U njemu je Zverev poveo 3-1, a od 3-2 nanizao osam gemova za vodstvo 6-3, 5-0. Hačanov je uspio samo osvojiti utješni gem u drugom setu. Tako je Jevgenij Kafelnjikov ostao jedini ruski tenisač s pojedinačnim olimpijskim zlatom osvojenim 2000. u Sydneyju.

Broncu je u Tokiju osvojio Španjolac Pablo Carreno-Busta koji je u subotu sa 6-4, 6-7 (6), 6-3 pobijedio Novaka Đokovića.

Rusija će u Tokiju ipak osvojiti jedno zlato, jer će se u finalu mješovitih parova na suprotnim stranama mreže naći dvije ruske kombinacije: Anastasia Pavljučenkova s Andrejem Rubljovom i Jelena Vesnina s Aslanom Karacevim.

U ženskoj konkurenciji Belinda Benčić ipak nije uspjela osigurati drugo zlato, u paru s Viktorijom Golubić nije imala šanse protiv najbolje kombinacije svijeta, Čehinja Krejčikove i Siniakove. Bilo je uvjerljivih – 7:5, 6:1 češke igračice.

Kopirati
Drag cursor here to close