ATP Finals

Zverev: Od Novaka smo puno naučili

S 21 godinom je postao najmlađi pobjednik završnog turnira nakon Novaka Đokovića 2008. godine.
Sport / Ostali sportovi | 19. 11. 2018. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kakav kraj godine za Alexandera Sašu Zvereva. Mladi Nijemac je prvo u polufinalu srušio Rogera Federera u dva seta, dan kasnije u finalu Novaka Đokovića. Federer je osvojio jedanaest, Đoković četiri gema manje.

Slično kao i u finalu Bercyja, Novak nije imao prave prilike. Zverev je iskoristio prvu break loptu u devetom, a onda u sljedećem gemu zabio tri asa, za 6:4. Uspio je Novak vratiti rano izgubljeni servis na početku drugog seta, ali je već u trećem gemu

Zverev opet bio u prednosti. S još jednim breakom, trećim u drugom setu , četvrtim ukupno Zverev je stigao do drugog seta 6:3, najveće pobjede u karijeri.

Foto: Getty Images / Alexander Zverev

S 21 godinom je postao najmlađi pobjednik završnog turnira nakon Novaka Đokovića 2008. godine. Ove godine je Zverev slavio u Münchenu, Madridu i Washingtonu, ukupno sada ima deset naslova u karijeri. Istovremeno je prvi Nijemac nakon Borisa Beckera koji je osvojio ovaj turnir 1995. godine. Posljednji Nijemac koji je igrao finale završnog turnira bio je opet Becker 1996. godine.

Nakon polufinalnog meča Zverev se prvih pet minuta ispričavao publici zbog spornog poena iz tie breaku drugog seta iako za tim nije imao nikakve potrebe. Jednostavno nije bio kriv za ono što se dogodilo sakupljaču loptica. U nedelju je opet više vremena posvetio Novaku, nego sebi.

''Ne mogu opisati kako se osjećam. Ovo je moj najveći turnir u karijeri. Pobijedio sam jednog Novaka Đokovića koji je igrao fenomenalno drugoj polovini godine. Svi znamo koliko je Novak dobar igrač, koliko je dobra osoba. Od njega možemo jako puno da naučimo. Ono što je Novak napravio nakon ozljede, to rijetko tko može. Hvala ljudima koji su radili sa mnom. Moj otac je jedan od najboljih, mislim da on neće prestati plakati do kraja godine'', pričao je nakon meča Zverev

Kopirati
Drag cursor here to close