Feđini specijali

Zverev igrao bolestan, Thiem tek u pet setova

''Nakon meča trećeg kola sam bio bolestan, imao sam i groznicu. Fizički nisam bio najbolji i to je jedan od glavnih razloga mog poraza'', govorio je Zverev.
Sport / Ostali sportovi | 05. 10. 2020. u 08:30 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rafael Nadal, Jannik Sinner, Dominic Thiem i Diego Schwartzman su tenisači koje ćemo gledati u četvrtfinalu ovogodišnjeg Roland Garrosa. U ovom društvu svakako je najveće iznenađenje mladi JannikSinner, mladi Talijan koji je eliminirao finalistu US Opena, AlexanderaZvereva u četiri seta. Talijan je tako prvi debitant koji je stigao do četvrtfinala još od 2005. godine i njegovog narednog protivnika Nadala. Zverev je većim dijelom meča bio neprepoznatljiv. Zverev je nakon meča pričao o tome kako jedan od razloga njegovog poraza leži u činjenici da je imao temperaturu. U nekim drugim vremenima, taj podatak možda i ne bi bio toliko važan, međutim danas kada živo u vrijeme COVID-a odmah se postavlja gomila pitanja.

''Nakon meča trećeg kola sam bio bolestan, imao sam i groznicu. Fizički nisam bio najbolji i to je jedan od glavnih razloga mog poraza. Moj fizioterapeut je bio prehlađen prije dva tjedna, testiran je i bio je negativan. Nadam se da nije COVID'', govorio je Zverev koji je priznao da je imao i temperaturu.
Sinner će u četvrtfinalu ići na Rafaela Nadala. Španjolac nije problema kontra mladog Sebastiana Korde, koji je uhvatio četiri gema.

''Još je mnogo posla preda mnom i veoma sam sretan zbog ulaska u četvrtfinale, ali prilično sam miran. I kada sam sretan iznutra, ne pokazujem to toliko. Znam da Rafa nije najbolji izbor u ždrijebu na ovom turniru, s obzirom na titule i omjer. Međutim, ja na teren moram izaći s pravim stavom, samo tako mogu da igram na razini kao sada'', dodao je Sinner.

Kada je u pitanju drugi dio ždrijeba, tamo je Argentinac Diego Schwartzman, koji još uvijek nije izgubio svoj servis. Došao je u Paris kao finalista Rima, a naredni protivnik je Dominic Thiem. Osvajač US Opena je imao 2:0 u setovima protiv 239. igrača na svijetu, mladog Francuza Huga Gastona, ali je mladi Francuz pokazao da nije slučajno eliminirao Wawrinku kolo prije. Na kraju je presudio break u osmom gemu petog seta.

''Imam osjećaj da sam izlazio na mrežu 400 puta. Gastonovi udarci kao da su s drugog planeta. Ako ovako nastavi, čeka ga velika karijera. Hugo može biti veliki igrač, vjerujem da će u budućnosti imati puno razloga za slavlje na ovom turniru, dosta pohvalno je o nastupu svog protivnika govorio dvostruki finalist ovog turnira koji je imao čak 63 neforsirane pogreške.''

 

Rezultati osmine finala

Diego Schwartzman (Arg,12) - LorenzoSonego (Ita) 6:1, 6:3, 6:4
DominicThiem (Aut,3) - Hugo Gaston (Fra) 6:4, 6:4, 5:7, 3:6, 6:3
JannikSinner (Ita) - AlexanderZverev (Njem, 6) 6:3, 6:3, 4:6, 6:3
Rafael Nadal (Špa,2) - Sebastian Korda (SAD) 6:1, 6:1, 6:2

Kopirati
Drag cursor here to close