Hercegovački derbi u Mostaru

Zrinjski i Brotnjo u borbi za ostanak u Premijer futsal ligi BiH

Riječ je o utakmici dva velika rivala, ali i dva kluba koji su uvijek pružali dobre izvedbe u međusobnim utakmicama.
Sport / Ostali sportovi | 04. 03. 2018. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju u 19.30 sati HFC Zrinjski i MNK Brotnjo će u dvorani ''Bijeli Brijeg'' u Mostaru igrati novi hercegovački derbi u futsalu.

Riječ je o utakmici dva velika rivala, ali i dva kluba koji su uvijek pružali dobre izvedbe u međusobnim utakmicama. Obzirom na ljestvicu, sličnu utakmicu publika u Mostaru može očekivati i ovaj put.

Hercegovački derbi ovoga puta ima i dimenziju više. Ukoliko jedna od dvije momčadi ostvari pobjedu praktično je osigurala ostanak u futsal Premijer ligi BiH. Uzimajući u obzir koliko je zapravo izjednačeno prvenstvo BiH, to bi samo po sebi u ovoj fazi sezone bio uspjeh za Zrinjski ili Brotnjo.

''Naravno ići ćemo i ovaj put na pobjedu. Svaki put su utakmice protiv našeg rivala Brotnja poseban motiv. Za ovu utakmicu jednostavno ne moram previše motivirati igrače. Svjesni su uloga u ovoj utakmici. Uz eventualnu pobjedu praktično bi ostvarili već ostanak u Premijer ligi, a to je prije sezone i bila naša osnovna ambicija'', kazao je u najavi ove utakmice trener HFC Zrinjski Mostar, Goran Melher.

Kod Zrinjskog je upitan nastup vratara Skuhana. Ukoliko on ne bude mogao nastupiti to bi za domaćina bio veliki hendikep.

''Istina imamo malo problema na vratarskoj poziciji, ali se nadamo najboljem ishodu za nas. Dat ćemo sve od sebe kako bi ostvarili novu pobjedu. Ovim putem pozivam sve naše navijače da nam pruže podršku na ovoj utakmici'', dodao je Melher.

Pred novo gostovanje u Mostaru Brotnjo je u nešto boljoj poziciji. Momčad iz Čitluka dolazi rasterećena.

''Nakon dvije uvodne pobjede na pocetku drugog djela lige idemo rasterećeno odigrat utakmicu u Mostaru i pokušati ostvariti pozitivan rezultat. Sigurno je kako je momčad Zrinjskog pomlađena za razliku od prvog djela sezone, ali su favoriti na svom parketu kako protiv nas, tako i protiv drugih sastava. Pozivam sve ljubitelje futsala da dođu uživati u hercegovackom derbiju, jer se nadam kako će to bit utakmica s puno ritma, prilika i naravno golova'', kazao je trener MNK Brotnjo Matej Čilić.

Kopirati
Drag cursor here to close