Veliki uspjeh za karatašice

Ženska ekipa SKK Neretva osvojila titulu prvaka BIH za 2017. godinu

Za ekipu Neretve nastupili su Ivona Ćavar, Marija Sušac, Iva Klepić i Matea Noah Medić.
Sport / Ostali sportovi | 29. 11. 2017. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ekipnom državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine koje je održano u Sarajevu ženska seniorska ekipa SKK Neretva osvojila je titulu državnih prvakinja za 2017. godinu pobijedivši u finalu ekipu Bosne iz Sarajeva, što je ukupno druga titula ženske ekipe nakon one osvojene 2014. godine..

Za ekipu Neretve nastupili su Ivona Ćavar, Marija Sušac, Iva Klepić i Matea Noah Medić, a prve tri djevojke Ivona, Marija i Iva bile su u ekipi i kada su prije tri godine donijele prvu ekipnu titulu u Mostar u ženskoj konkurenciji, te su aktualne državne prvakinje u svojim kategorijama u pojedinačnoj konkurenciji, a Lanu Džidić koja je tada nastupala, izuzetno uspješno naslijedila je izvrsna mlada osamnaestogodišnja Matea Noah Medić.

Na putu do finala pobijedile su u prvom kolu ekipu iz Goražda, da bi u drugom kolu bile bolje od ekipe iz Vogošće. U finalu su uzvratile ekipi sarajevske Bosne za poraz u finalu na prošlom prvenstvu kada su bile druge, te su titulu prvaka ponovo vratile u Mostar, gdje s obzirom na rezultate koje postižu natjecateljice kluba u pojedinačnoj konkurenciji posljednjih nekoliko godina i dominaciju u BiH i pripada. Brončane medalje osvojile su ekipe Goražda i Tuzle.

Muško ekipno zlato osvojila je ekipa Championa iz Ilidže koja je obranila titulu a muška ekipa Neretve zbog ozljeda nije nastupila.
Ženska ekipa SKK Neretve u konkurenciji mlađih seniorki od 18 do 21 godine ( U21) također je osvojila zlato a za ekipu su nastupile Matea Noah Medić, Ajla Mahmutović, Anita Tadić i Katarina Sušac, s pričuvama Anđelom Soldo i Ivanom Galić, te su potvrdile dominaciju Neretve u ženskom karateu.

Juniorke su osvojile srebro izgubivši tijesno u finalu od ekipe iz Tuzle a nastupile su u sastavu Monika Rajić, Tea Rozić, Nikolina Dujmović i Iris Ćorić.

Ekipa je bila pod vodstvom šefa stručnog stožera Miroslava Klepića, te Zdenka Klepića i Drage Rajića.

Kopirati
Drag cursor here to close