Tea Vučina, talentirana rukometašica

Želja mlade Mostarke: Igrati za reprezentaciju

Od 2015. godine nastupa za Union APG Korneuburg i u zadnje četiri sezone jedno je od prepoznatljivih osoba u austrijskom ženskom rukometu.
Sport / Ostali sportovi | 10. 09. 2019. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radišna, uporna i talentirana, tako se može ukratko opisati 16-godišnja rukometašica Tea Vučina iz Mostara koja svoj vrhunski sportski potencijal zadnjih godina pokazuje na austrijskim parketima.

Od 2015. godine nastupa za Union APG Korneuburg i u zadnje četiri sezone jedno je od prepoznatljivih osoba u austrijskom ženskom rukometu. Njezine vrhunske igre vrlo su brzo prepoznate u klubu, tako da je prošle sezone debitirala i za seniorsku ekipu koja nastupa u austrijskoj Bundesligi. U momčad se odlično uklopila, iako je najmlađa igračica. Od ove je godine članica stalne postave u kojoj, kao ljevoruka, svoje rukometne bravure pokazuje na poziciji desnog krila.

 Njezin otac Ivica ističe da je rođena za tu poziciju s obzirom na njezinu brzinu tehniku i prodornost. ''Od najmlađih dana je igrala na poziciji desnog krila i na toj poziciji najbolje pokazuje svoje umijeće'' kazao je Tein otac , nekadašnji rukometaš.

 Upravo ju je on i upoznao s prvim rukometnim koracima, a sa 7 godina odveo na trening HRK Zrinjski iz Mostara s kojim je osvojila državni naslov u pionirskoj kategoriji.  U Zrinjskom je igrala sve do 2015. kada s obitelji seli u Austriju.

Po dolasku pridružuje se klubu u Korneuburgu kod Beča u kojem su odmah prepoznali njezin talent te su je od početka uvrštavali i u starije dobne selekcije. Uskoro počinje  igrati za starije selekcije U14 i U15,  a s 14 godina i za selekciju U16. U svim je selekcijama bila u prvoj postavi i ujedno jedna od najboljih strijelaca. U sezoni 2016/2017 sa selekcijom U15 osvaja prvo mjesto na prvenstvu Donje Austrije, a u završnici za prvaka Austrije drugo. U finalu je njezina momčad izgubila u utakmici protiv bečkog Atzgersdorfa  i to nakon dva produžetka.

 Tea priznaje da joj je taj poraz teško pao, ali i puno naučio te da nije pokleknula nakon njega već i dalje nastavila vrijedno trenirati.

U idućoj sezoni, 2017/2018, opet je igrala za tri selekcije, ovaj put za U15, U16 i U18.  Odigrala je preko 50 utakmica i dalje bila jedan od najboljih strijelaca svoje ekipe. Te je sezone sa selekcijom U16 osvojila drugo mjesto u Donjoj Austriji, odmah iza Hypa, a na završnici za prvaka Austrije osvaja 5. mjesto.

U prošloj sezoni, s tek navršenih 16 godina, debitira za prvi tim koji igra u Bundesligi. Tea kaže da je oduvijek voljela rukomet te da ga živi 24 sata na dan.

'' Na svakom treningu naučim nešto novo i postajem sve upornija. To mi daje poticaj za dalje. Ništa me ne može spriječiti da dođem na trening'', kaže Tea, kojoj je san da svoj talent i igre prikaže na reprezentativnoj razini.

Kopirati
Drag cursor here to close