Inspirativna Katie Ormerod

Zbog ozljeda je razmišljala da okonča karijeru, a sada je svjetska prvakinja

U veljači 2018. godine Katie Ormerod je pomislila ''da je kraj''. Nije mogla ​​hodati i razmišljala je o prekidu snowboard karijere iako joj je bilo tek 20 godina. Malo više od dvije godine kasnije ušla je u povijest
Sport / Ostali sportovi | 12. 03. 2020. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U veljači 2018. godine Katie Ormerod je pomislila ''da je kraj''. Nije mogla hodati i razmišljala je o prekidu snowboard karijere iako joj je bilo tek 20 godina. Malo više od dvije godine kasnije ušla je u povijest kao prva Britanka koja je osvojila titulu Svjetskog kupa u ovom sportu.

U PyeongChangu 2018. godine je slomila zglob i petu na treningu, što je okončalo njene nade da će osvojiti medalju na Olimpijadi. Natjecanjima u slopestlyle disciplini se vratila prošlog kolovoza nakon 18-omjesečnog oporavka i sedam operacija. Uspjela je da izdrži vrhunske napore tijekom čitave sezone Svjetskog kupa, što joj je pošlo za rukom prvi put nakon sezone 2017/18.

Ne samo da je izdržala do kraja, već je ova dvadesetšestogodišnjakinja pokazala konzistentnost tijekom cijele sezone, osvojivši pet puta mjesta na pobjedničkim postoljima, a titulu je zapečatila kada je posljednja vožnja u sezoni 2019/20, koja je trebala biti održana u Češkoj, otkazana zbog koronavirusa.

''Nisam ni pomislila da je to moguće'', rekala je Ormerod. ''Bila sam uzbuđena što ponovo nastupam na Svjetskom kupu, bez ikakvog pritiska. Nisam razmišljala o rezultatima, a završilo je kao moja najbolja sezona u karijeri''.

Prvi put kad je pokušala da stane na snowboard nakon devet mjeseci pauze, bol se vratila. ''Mislila sam da bi to mogao biti kraj'', prisjetila se. ''Nisam se mogla niti jednom spustiti stazom da ne osjetim bol''.

Ipak, nakon što se podvrgnula posljednjoj operaciji, pri povratku Svjetskom kupu osvojila je drugo mjesto u Big Air disciplini.

''Sjajan je osjećaj biti prva Britanka koja je ovo napravila'', dodala je ona nakon što je osvojila titulu.

Ozljede kao da prate Omerold. Ranije je pokidala prednji križni ligament, meniskus oba koljena, slomila obje ruke, povrijedila je i kralježnicu te doživjela frakturu ramena. Ona se na to sada osvrće na neki način kao na blagoslov.

''Vratila sam se kao bolji snowboarder, pa pretpostavljam da je to blagoslov u tom smislu“, rekla je. ''Naravno da se nitko ne želi ozlijediti, ali sada snowboardam bolje nego ikad''.

''Prekid tijekom oporavka je značio da mogu naporno raditi u teretani, puno planirati i vježbati ono što sam oduvijek željela. Novi trikovi su počeli dolaziti sami od sebe, a neki od njih su mi pomogli da se popnem na postolje'', zaključila je nova osvajačica Svjetskog kupa u snowboardu.

Kopirati
Drag cursor here to close