FBiH

Zbog Dana žalosti odgođene Ulične utrke u Širokom Brijegu

Dan žalosti proglašen je zbog tragične smrti četiri učiteljice nakon prometne nesreće na dionici puta Pale-Sarajevo prošli petak.
Sport / Ostali sportovi | 15. 04. 2019. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog Dana žalosti na području Federacije BiH, u Širokom Brijegu odgođene su tradicionalne 23. Ulične utrke školaraca koje su trebale biti održane u utorak, potvrđeno je za Bljesak.info iz Grada Širokog Brijega.

Dan žalosti proglašen je zbog tragične smrti četiri učiteljice nakon prometne nesreće na dionici puta Pale-Sarajevo prošli petak. 

''S obzirom da je riječ o učiteljicama koje su na mnoge načine povezane s djecom, jednostavno ne bi bilo smisla održati utrke u takvoj situaciji, jedino smisleno je bilo da ih odgodimo'', kazao je za Fenu Zdenko Jelić, referent za sport Grada Širokog Brijega.

Dodao je kako će utrke vjerojatno biti održane 30. travnja, ako vremenske prilike budu pogodne. 

Inače, pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega, a u organizaciji Odsjeka za društvene djelatnosti i Školskog sportskog društva Grada Širokog Brijega ove utrke se održavaju svake godine. 

Učenici i učenice šestih i sedmih razreda osnovnih škola utrkuju se na 600 metara i to od stadiona Pecara do Trga širokobrijeških žrtava, dok se osmi i deveti razredi natječu na 800 metara, sa startom od Centra za vozila na Pecari također do Trga širokobrijeških žrtava.

Kopirati
Drag cursor here to close