PK Velež

Završeno državno prvenstvo BiH: Osam medalja i naslov prvaka stižu u Mostar

Sport / Ostali sportovi | 27. 12. 2020. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završeno je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju. Plivački savez Bosne i Hercegovine je organizirao Prvenstvo na 50 metarskimc bazenima koje se zbog epidemioloških razloga održavalo na dva bazena istovremenu, u Banja Luci i u Sarajevu.

Plivački klub "Velež" je sudjelovao s ekipom od osam takmičara. Radi zdravstvenih problema sastav bi bio znatno brojniji i jači, ali Benjamin Muratović, Bakir Bajgorić, Lana Janković, Danin Bećirović, Adnan Žmiro, Danis Alikalfić, Džana Bajgorić i Džana Žmiro su odlično plivali, u većem broju disciplina ostvarili najbolja vremena, a osvojeno je i osam medalja.

Četiri medalje osvojio je Danis Alikalfić (2006) koji je ponio i titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Tri srebrne medalje i tri titule viceprvaka Bosne i Hercegovine ostvario je u disciplinama 100 metara prsno te 50 i 100 metara leđno. Najbolji u svojoj kategoriji bio je u disciplini 50 metara prsno i time postao prvak Bosne i Hercegovine!

Adnan Žmiro (2006) je osvojio tri medalje. U disciplini 50 metara delfin je osvojio srebrnu medalju čime je dobio status viceprvaka Bosne i Hercegovine. Dvije brončane medalje osvojio je na 50 metara slobodno i 100 metara delfin.

Benjamin Muratović (2003) je usprkos veoma zgusnutom rasporedu uspio ostvariti treće najbolje vrijeme i time osvojio brončanu medalju u disciplini 200 metara mješovito.

"Plivači našeg Kluba će sada na zasluženu pauzu nakon koje kreću pripreme za nove izazove i, sigurni smo, nove pobjede!", stoji u priopćenju iz kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close