Najveći na Balkanu

Završen 'Borsa Open' turnir, sudjelovalo preko tisuću judaša

Turnir je i ove godine bio interkontinentalnog karaktera, a najudaljeniji klub bio je "Mojica judo club" iz dalekog Meksika, a potom Kanada (Taifu judo club Toronto).
Sport / Ostali sportovi | 17. 10. 2018. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportska manifestacija "Borsa Open" - jedan od najvećih judo turnira u Jugoistočnoj Europi, službeno je završen u utorak, 16. listopada nakon završetka trening kampa koji je ove godine održan u vremenskom ciklusu od dva dana.

Unatoč slabe zračne povezanosti grada Mostara s mnogim državama svijeta, viznog režima za mnoge države, te slabe sportske infrastrukture koju grad posjeduje, fenomen Borsa Open još uvijek progresivno raste, navode organizatori u priopćenju.

Na Borsa Open-u nastupilo je 1.028 natjecatelja, 127 klubova i 31 država.

''To je ujedno i najveća sportska manifestacija grada Mostara u posljednjih par stoljeća. Manifestacija je trajala pet dana, a glavni događaj, tj. natjecanje održano je 13. i 14.10. u sportskoj dvorani 'Bijeli Brijeg' '', priopćili su organizatori.

Turnir je i ove godine bio interkontinentalnog karaktera, a najudaljeniji klub bio je "Mojica judo club" iz dalekog Meksika, a potom Kanada (Taifu judo club Toronto).

Nakon turnira održan je i dvodnevni trening kamp koji je bio predvođen trenerom meksičog kluba i olimpijcem Federicom Viczzara.

"Grad Mostar zaista ima razlog biti ponosan. Biti domaćin ovolikog judo turnira, biti domaćin u sportu koji dobiva sve veću pozornost i važnost u svim temeljnim društvenim organizacijama je izuzetna čast i velika stvar za naš grad i društvo. Judo turnir 'Borsa Open' je postao svojevrsni brend našeg sporta, judo sporta u BiH, ali i grada Mostara", rekli su organizatori.

Organizacija natjecanja je bila na visokoj razini,a najkvalitetniji borci nastupali su u kategoriji uzrasta U15 i U18. Mnogi od njih su reprezentativci matičnih zemalja, a bio je nemali broj i osvajača europskih i svjetskih medalja.

 

EKIPNI TOP 5 EKIPA:
1. TUR/ JK Kocaeli
2. KOS/JK Kodokan
3. MNE/JK Akademik Nikšić 
4. SRB/ JK Partizan Veliki Mokri Lug 
5. DEN/JK Amager Judo School


1. Albanija
2. Austrija
3. Belgija
4. Bugarska
5. Kanda
6. Hrvatska
7. Češka 
8. Danska
9. Francuska
10. Njemačka
11. Velika Britanija
12. Grčka
13. Mađarska
14. Italija
15. Kosovo
16. Latvija
17. Litvanija
18. Makedonija
19. Meksiko
20. Crna Gora
21. Rusija
22. Nizozemska
23. Poljska
24. Rumunjska
25. Srbija
26. Slovačka
27. Slovenija
28. Švedska
29. Ukrajina
30. Turska
31. Bosna i Hercegovina

Kopirati
Drag cursor here to close