U Livnu

Zatvorena peta sezona projekta 'Lino višebojac'

Više od 600 učenika nazočilo je vrhunskom natjecateljskom sportskom i navijačkom doživljaju koji su priredili učenici, nastavnici i gosti sportaši.
Sport / Ostali sportovi | 14. 05. 2019. u 17:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sportskoj dvorani "Dalibor Perković - Dali" u Livnu u utorak je Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" ugostila posljednje ovogodišnje izdanje sportskog natjecanja "Lino višebojac". 

Više od 600 učenika nazočilo je vrhunskom natjecateljskom sportskom i navijačkom doživljaju koji su priredili učenici, nastavnici i gosti sportaši. 

Riječ je o projektu čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima, razvijanje njihovih sportskih navika, promocija školskog sporta i učeničkog stvaralaštva. 

Tijekom programa učenici su se natjecali u raznim sportskim aktivnostima, te pripetavanju, najboljim maskama, transparentima i najglasnijim navijačima. 

Gosti sportaši koji su dali svoju potporu livanjskim učenicima bili su nogometaš Ivan Jolić, košarkašica Gabriela Visković te izbornik futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivo Krezo. 

Pokrovitelj projekta "Lino višebojac" je Federalno ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa i Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a, u organizaciji tvrtke Podravka u BiH i suradnji sa Sportskim novostima. 

Projekt se već deset godina realizira u Hrvatskoj, dok je ovo bilo peto izdanje manifestacije u Bosni i Hercegovini. 

Pored Livna ove godine projekt "Lino višebojac" ugostili su Tuzla, Velika Kladuša, Goražde, Mostar te Sovići kod Gruda.

Kopirati
Drag cursor here to close