Delpo pustio suzu

Zašto je Juan Martin del Potro plakao nakon pobjede nad Čilićem?

"Nemam riječi kojima bih opisao ovaj trenutak. Imam tri operacije iza sebe, zbog kojih sam gotovo donio odluku prestati se baviti sportom. Neizmjerno sam sretan što danas stojim ovdje", kazao je Del Potro.
Sport / Ostali sportovi | 08. 06. 2018. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je argentinski tenisač Juan Martin del Potro pobijedio Marina Čilića u četvrtfinalu Roland Garrosa (7:6, 5:7, 6:3, 7:5), sjeo je na klupu, prekrio lice rukama i briznuo u plač. Nije to bilo plakanje od tuge, nego od neizmjerne, potisnute radosti što se ipak uspio vratiti u sami vrh svjetskog tenisa.

Naime, popularni Delpo bio je 2009. godine polufinalist ovog Grand Slam turnira, ali se nakon toga počeo boriti s upornim i nezgodnim ozljedama da je u jednome trenutku čak razmišljao o završetku karijere.

"Nemam riječi kojima bih opisao ovaj trenutak. Imam tri operacije iza sebe, zbog kojih sam gotovo donio odluku prestati se baviti sportom. Neizmjerno sam sretan što danas stojim ovdje", kazao je Del Potro.

Te 2009. godine visoki Argentinac je kao 20-godišnjak bio najmlađi polufinalist turnira u povijesti. Nakon što je iste godine osvojio svoj prvi Grand Slam turnir (US Open), iduće je godine već zauzeo četvrto mjesto na ATP ljestvici najboljih svjetskih tenisera.

Nakon toga je uslijedio pad. Došla je komplicirana i dugotrajna ozljeda ručnog zgloba, a kratki povratak tenisu 2010. bio je samo uvod u još teže razdoblje njegove karijere. Između 2014. i 2016. gotovo da nikako nije ni igrao ozbiljan tenis.

Međutim, del Potro se nije želio predati. Umjesto toga, vratio se u sami vrh svjetskog tenisa, odnosno među deset najboljih. Ponovio je, dakle, ove godine svoj najveći uspjeh na Roland Garrosu, a hoće li proći u samu završnici odlučit će meč protiv nenadmašnog Španjolca na zemljanim terenima, Rafaela Nadala.

Koliko je Nadal dominantan na French Openu, posvjedočit će podatak da su od 2005. do sada samo trojica drugih igrača osvajali ovaj turnir. Svi ostali naslovi otišli su Rafinu bogatu kolekciju trofeja.

Nadal je u četvrtfinalu već svladao jednog Argentinca, Diega Schwartzmana (4:6, 6:3, 6:2, 6:2), pri čemu mu se ''potkrala greška" gubitka jednog seta nakon što je u 37 prethodnih mečeva bio stopostotan.

Kopirati
Drag cursor here to close