Eyup Gozgec

Zaražena tri turska boksača i trener u Londonu, Turci ljuti na organizatore

''Moja obitelj me je pokušala odgovoriti od puta u London, ali sam svejedno otišao uvjeren kako će sve sigurnosne mjere biti poduzete. Velika Britanija je jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta, ali u ovom je slučaju potpuno podbacila''
Sport / Ostali sportovi | 26. 03. 2020. u 15:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski boksački savez (TBF) u četvrtak je objavio kako su tri njegova borca i jedan trener zaraženi koronavirusom, a to se dogodilo tijekom kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre koji je prekinut u Londonu prije 10 dana, prenosi Hina.

Predsjednik TBF-a Eyup Gozgec za zarazu među boksačima izravno je optužio organizatora turnira, a to je bio Međunarodni olimpijski komitet (MOK) s obzirom da je Međunarodni bokserski savez (AIBA) trenutno suspendiran.

''Krivi su skupina osoba koja se brine o boksu unutar MOK-a i Britanski olimpijski komitet. Iako se koronavirus širio svijetom poput požara, oni su se ponašali kao da se ništa ne događa. Taj se turnir trebao odgoditi i prije početka, a ne nakon trećeg dana održavanja. U dvorani nismo imali nikakvih zaštitnih sredstava, nije bilo dezinfekcijskih sredstava kao ni rukavica. Svi boksači i treneri su bili smješteni u dva različita hotela, a imali smo zajedničku kantinu u kojoj nije bilo nikakvih upozorenja niti mjera opreza, kao da se epidemija ne događa'', oštar je bio Gozgec, dodavši kako je uputio prosvjedna pisma odgovornima.

''Moja obitelj me je pokušala odgovoriti od puta u London, ali sam svejedno otišao uvjeren kako će sve sigurnosne mjere biti poduzete. Velika Britanija je jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta, ali u ovom je slučaju potpuno podbacila'', zaključio je Gozgec koji se devet dana nalazi u samoizolaciji te zasada još nema simptome bolesti.

U London je doputovalo preko 350 boksača i boksačica iz gotovo svih europskih zemalja. Turnir je počeo u subotu 14. ožujka da bi u ponedjeljak 16. ožujka prvo bilo odlučeno kako će se nastaviti bez gledatelja u dvorani, a onda je tijekom večeri toga dana odlučeno kako će se natjecanje ipak prekinuti iako je bilo planirano da će trajati do 24. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close