Judo

Zapažen nastup JK Hercegovac u Makarskoj i na Braču

Sport / Ostali sportovi | 24. 10. 2016. u 16:00 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda judo klub Hercegovac sudjelovao je na međunarodnom turniru Kup Makarske i na dječjoj olimpijadi na otoku Braču. Ukupno je osvojena 21 medalja i četiri ekipna pehara plus jedan pehar za najbolju natjecateljicu turnira.

Kup Makarske

Judaši Hercegovca u Makarskoj su imali odličan turnir, osvojivši 18 medalja od čega najviše zlatnih (8), zatim srebrenih šest i četiri brončane. Muška i ženska dječja ekipa do 10 godina bila je najbolja na cijelom natjecanju na kojem je inače sudjelovalo 500 djece iz 35 klubova iz BiH, Hrvatske, Kosova i Albanije.

“Posebno nam je drago što je naš klub uvjerljivo slavio u kategoriji U10, i u muškoj i u ženskoj kategoriji. To je bila ujedno i najbrojnija uzrasna kategorija ovog natjecanja, a druga najbrojnija muška težinska kategorija turnira (U10-38kg) dala je klupsko finale (Đinkić - Vrljić)”, poručili su iz Hercegovca.

“Najbrojnija ženska kategorija turnira (-32, U10)  otišla je u ruke naše Lane Čović Stanić te je ona bila najbolja ženska natjecateljica turnira. Velike čestitke našoj ekipi a posebno U10 dječacima i djevojčicama što po ko zna koji put dokazuju kvalitetu. Posebno nam je drago radi atraktivne tehnike kojima su naši borci pobjeđivali“, dodaje se iz kluba. 

Osvajači medalja:
Zlata: Niko Novak, Mario Novak, Ivano Đinkić, Ivan Miličević, Nera Prce, Gabriela Raič, Lana Čović- Stanić, Nina Grubišić- Čabo (svi su U10)
Srebra: Rino Vrljić (klupsko finale), Nika Zovko (klupsko finale), Andrea Lončar, Danica Jurić, Ljiljana Džeba, Ina Ravlić
Bronce: Luka Bubalo, Bojan Gačić, Lana Gačić, David Senkić

Dječja mala olimpijada na otoku Braču

“Proteklog vikenda naš je klub osim judo natjecanja u Makarskoj imao i jedno novo iskustvo. Naime, skupa sa Univerzalnom sportskom školom "Sport Talent" iz Mostara,  natjecali smo se na dječjoj Olimpijadi na Bolu, a iako brojčano nadjačani, u Mostar smo donijeli drugo ekipno mjesto u ukupnom plasmanu”, poručuju iz kluba. 

“Medalje su za Hercegovac osvojili Bojan Gačić, Nina Grubišić Čabo i Ivano Đinkić. Osim novog natjecateljskog iskustva, naši članovi imali su priliku obići otok Brač. a mnogi od njih su se po prvi puta imali priliku voziti trajektom. Jako nam je bitno pružati djeci nova iskustva, kako natjecateljska tako i životna.”

“Inače Sportska Škola Sport Talent Mostar i naš judo klub uspješno surađuju već četvrtu sezonu za redom. Funkcioniramo na način da treneri Škole Sporta kroz testiranja i razne procjene sposobnosti posebnim odabirom djecu šalju u naš klub jer su ih prepoznali kao potencijalne talente za borilački sport judo.”

“Za sad se ovo pokazalo kao pun pogodak, jer smo ih sekcije „Sport Talent“ dobili nekoliko zaista vrhunskih judista. Za ovakav način i razvoj funkcioniranja najzaslužniji su naš glavni trener Marko Zrimšek i voditelj škole sporta Mario Glibić. Ovom prilikom se zahvaljujemo „Sport Talentu“ za odličnu dugogodišnju suradnju i jer su nas prepoznali kao judo klub u kojemu se najkvalitetnije radi u našemu gradu”, poručio je dodao je Mile Brkić, jedan od trenera Hercegovca.

Kopirati
Drag cursor here to close