Red Bull Air Race

Yoshihide Muroya ponovno slavio u Japanu

Sport / Ostali sportovi | 05. 06. 2017. u 11:06 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanski pilot Yoshihide Muroya pobijedio je u trećoj ovosezonskoj utrci Red Bull Air Race održanoj u japanskoj Chibi.

Nakon trijumfa u San Diegu Muroya je na domaćem terenu stigao do novog trijumfa. Osim toga, japanski pilot je dotakao vrh u srpnju 2016. godine u Chibi. Drugo mjesto pripalo je Petru Kopfsteinu iz Češke Republike dok je na poziciji tri završio njegov sunarodnjak - Martin Šonka. Na četvrtom mjestu završio je prvak iz 2016. godine Nijemac Matthias Dolderer, a na peto mjesto zauzeo je Michael Goulian (SAD).

Yoshihide Muroya nije krio zadovoljstvo nakon trijumfa u svojoj zemlji. Ujedno, ovo je bila njegova treća pobjeda u karijeri, a sada dijeli prvo mjesto u ukupnom poretku aktuelne sezone.

''Sretan sam što sam ponovo pobijedio u Chibi. Želim se zahvaliti svima ovdje na velikoj podršci koju sam imao. Imao sam i sreće jer su neki piloti griješili. U budućnosti želimo nastaviti sa dobrim radom. Trebamo se džati timske taktike, nastaviti koračati naprijed kako bi osvojili što više utrka'', rekao je nakon trijumfa Muroya koji je imao veliku podršku.

Treba istaći da je utrku u Chibi posmatralo je oko 55.000 gledatelja.

Drugoplasirani Petr Kopfstein naglasio je kako je velika stvar da su dvojica čeških pilota na pobjedničkom postolju.

''Trudili smo se i na kraju smo uspjeli. Moram priznati da sam imao i malo sreće, jer su neki piloti napravili neočekivane greške. Ipak, moj tim i ja bili smo dosljedni. Trenutno sam četvrti u ukupnom poretku i to je veliki rezultat. Sretan sam s aktuelnim rezultatom'', podvukao je Kopfstein.

Nakon slavlja u Abu Dhabiju u prvoj utrci i pete pozicije u San Diegu, Martin Šonka bio je treći u Japanu.

''Emocije su pomiješane. Uvijek je lijepo biti na postolju, ali bili smo vrlo blizu trijumfa. Cijeli dan je prošao dobro i u Final Fouru sam napravio pogrešku i to je ono što me ne čini sretnim. Vjetar je svakako bio problem i svaki put nas je gurao sa staze i to nam je otežavalo koncentraciju'', kazao je Šonka.

Kako stvari stoje, bitka za naslov "vladara neba“ bit će neizvjesna do kraja. Naredna utrka na programu je 1. i 2. srpnja u Budimpešti.

Redosljed prvi pet u Chibi:
1.Yoshihide Muroya (Japan) 15 bodova
2. Petr Kopfstein (Češka Republika) 12 bodova
3.Martin Šonka (Češka Republika) 9 bodova
4. Matthias Dolderer (Njemčka) 7 bodova
5. Michael Goulian (SAD) 6 bodova

Redosljed prvih pet u ukupnom poretku:
1.Yoshihide Muroya (Japan) 30 bodova
2. Martin Šonka (Češka Republika) 30 bodova
3. Matthias Dolderer (Njemčka) 23 boda
4. Petr Kopfstein (Češka Republika) 7 bodova
5. Pete McLeod (Kanada) 14 bodova

Kopirati
Drag cursor here to close