Teškom mukom

Wimbledon: Serena Williams preokretom do polufinala

Njezina suparnica u polufinalubit će 29-godišnja Julia Goerges koja do ovoga Wimbleodna nikada u karijeri nije otišla dalje od 4. kola na bilo kojem "grand slam" turniru.
Sport / Ostali sportovi | 10. 07. 2018. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U polufinalu turnira tenisačica na trećem ovogodišnjem "grand slamu" Wimbledonu igrat će Latvijka Jelena Ostapenko i Njemica Angelique Kerber te Amerikanka Serena Williams i još jedna Njemica Julia Goerges.

Pobjednica prošlogodišnjeg Roland Garrosa Ostapenko je u četvrtfinalu nadigrala Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 7-5, 6-4, dok je istovremeno pobjednica Australian Opena i US Opena te finalistica Wimbledona iz 2016. Kerber bila bolja od Ruski nje Darje Kasatkine sa 6-3, 7-5.

Osvajačica 23 "grand slam" naslova u pojedinačnoj konkurenciji, od čega sedam u Wimbledonu, 36-godišnja Serena Williams stigla je na dvije pobjede od prvog naslova na "grand slamu" nakon poroda preokretom protiv Talijanke Camile Giorgi koju je svladala sa 3-6, 6-3, 6-4.

Njezina suparnica u polufinalu u četvrtak bit će 29-godišnja Julia Goerges koja do ovoga Wimbleodna nikada u karijeri nije otišla dalje od 4. kola na bilo kojem "grand slam" turniru, ona je također preokrenula svoj četvrtfinalni meč i svladala Nizozemku Kiki Bertens sa 3-6, 7-5, 6-1.

Poznat je i posljednji četvrtfinalist u muškoj konkurenciji, toj je Argentinac Juan Martin Del Potro koji je u nastavku meča koji je u ponedjeljak prekinut zbog mraka svladao Francuza Gillesa Simona sa 7-6 (1), 7-6 (5), 5-7, 7-6 (5). Prva tri seta ovog susreta odigrana su u ponedjeljak, dok je Del Potro posao dovršio u jedinom koji je odigran u utorak.

Del Potro će u srijedu u četvrtfinalu igrati protiv prvog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala. Preostali četvrtfinalni parovi su Roger Federer (Švi) - Kevin Anderson (JAR), John Isner (SAD) - Miloš Raonić (Kan) i Kei Nishikori (Jap) - Novak Đoković (Srb).

Kopirati
Drag cursor here to close