Novak Đoković i Roger Federer

Wimbledon: 48. međusobni susret dvojice teniskih velikana

Koliko će dugo veterani dominirati kao što i ove godine dominiraju Novak Đoković, Roger Federer i Rafael Nadal i kada će doći vrijeme novih momaka ili, kako je to najavljeno prije nekoliko godina, nove generacije?
Sport / Ostali sportovi | 14. 07. 2019. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković i Roger Federer od 15 sati igraju finale Wimbledona. To im je četvrti susret u All England Clubu i treći u meču za naslov.

Federer je dobio jedno polufinale, ali Đoković je slavio u oba finala, 2014. i 2015.

Inače, ovo je 48. međusobni susret dvojice teniskih velikana. Ukupni međusobni skor je 25:22 za Đokovića. U finalima je Srbin još dominantniji od Švicarca, vodi 14:7.

Osim toga, Đoković je slavio i u posljednja tri susreta, uključujući Australian Open 2016. te Masterse u Cincinnatiju i Parizu prošle godine.

Posljednji meč na travi imali su 2016., upravo u finalu Wimbledona kad je Novak pobijedio sa 7:6, (1), 6:7 (10), 6:4, 6:3.

Pred nama je teniski spektakl, a u glavnim ulogama su dvojica velikih igrača koji pretendiraju na titulu najvećeg svih vremena. Novak i Roger zajedno su osvojili 176 naslova od čega 35 Grand Slamova.

Đoković se bori za svoj peti Wimbledon, a Federer igra za devetu titulu u Londonu.

Ovo vrijeme oko Wimbledona i posljednjih tko zna koliko godina pitanja su uvijek ista. Koliko će dugo veterani dominirati kao što i ove godine dominiraju Novak Đoković, Roger Federer i Rafael Nadal i kada će doći vrijeme novih momaka ili, kako je to najavljeno prije nekoliko godina, nove generacije?

Kopirati
Drag cursor here to close