Nezaustavljiva Serena

Williams preko Halep do polufinala Australian Opena

Bio je ovo 12. međusobni susret Williams i Halep i 10. pobjeda Amerikanke, no u jedinom finalu na nekom "grand slam" turniru, u finalu Wimbledona 2019., slavila je Rumunjka.
Sport / Ostali sportovi | 16. 02. 2021. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarna američka tenisačica, 39-godišnja Serena Williams plasirala se u polufinale Australian Opena, ona je u četvrtfinalu svladala drugu nositeljicu Rumunjku Simonu Halep sa 6-3, 6-3.

Bio je ovo 12. međusobni susret Williams i Halep i 10. pobjeda Amerikanke, no u jedinom finalu na nekom "grand slam" turniru, u finalu Wimbledona 2019., slavila je Rumunjka.

Williams za osvajanje 24. "grand slam" naslova u pojedinačnoj konkurenciji, čime bi se poravnala na prvom mjestu s Australkom Margaret Court, nedostaju još dvije pobjede, a prva suparnica na tom putu bit će joj treća nositeljica i osvajačica ovog turnira otprije dvije godine Japanka Naomi Osaka koja je u četvrtfinalu sa 6-2, 6-2 nadigrala Tajvanku Su-Wei-Hsieh.

Williams i Osaka dosada su igrale dva puta, omjer je 2-1 u korist Amerikanke, ali je u najvažnijem dvoboju, finalu US Opena 2018. uspješnija bila Japanka.

Williams je posljednji od svoja 23 "grand slam" naslova osvojila upravo u Melbourneu, ali još 2017. godine. Nakon toga je četiri puta gubila u finalima, 2018. u Wimbledonu od Njemice Angelique Kerber te na US Openu od Osake, a 2019. u Wimbledonu od Halep te na US Openu od Kanađanke Biance Andreescu.

U konkurenciji tenisača prvi polufinalist senzacionalno je postao 27-godišnji Rus Aslan Karacev, trenutačno 114. igrač svijeta koji je nastup u glavnom turniru izborio kroz kvalifikacije. On je u četvrtfinalu nadigrao 18. nositelja Bugarina Grigora Dimitrova sa 2-6, 6-4, 6-1, 6-2.

Karacev u Melbourneu po prvi put u karijeri igra u glavnom ždrijebu nekog "grand slam" turnira, a prije Melbournea je u karijeri ostvario samo tri pobjede uz 10 poraza na ATP Touru. Sada je povezao pet pobjeda u nizu i postao tek peti kvalifikant koji je stigao do polufinala na "grand slamu" u Open eri.

Karacev će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja prvog igrača svijeta i branitelja naslova Srbina Novaka Đokovića te Nijemca Alexandera Zvereva.

REZULTATI ČETVRTFINALA

TENISAČI:
Aslan Karacev (Rus) - Grigor Dimitrov (Bug/18) 2-6, 6-4, 6-1, 6-2
TENISAČICE:
Naomi Osaka (Jap/3) - Su-Wei-Hsieh (Tai) 6-2, 6-2
Serena Williams (SAD/10) - Simona Halep (Rum/2) 6-3, 6-3

Kopirati
Drag cursor here to close