Što čekate?

Ovo ne želite propustiti: Vraća se Konjički noćni cener!

400 natjecatelja, nabrijanih na 10 vrelih kilometara, na mjestu gdje se Bosna spaja s Hercegovinom!
Sport / Ostali sportovi | 29. 06. 2021. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjeme brzo leti, a pogotovo u svijetu trčanja!

Kao da smo sinoć posmatrali vatromet na nebu iznad Konjica. Bio je to vatromet koji je ispratio 400 trkača koji su protutnjali ulicama Konjica. To je bila 2019-ta godina!

Kao da je bilo sinoć, a već je pred nama treći po redu Konjički noćni cener! Ove subote bit će zanimljivo u Konjicu.

400 natjecatelja, nabrijanih na 10 vrelih kilometara, na mjestu gdje se Bosna spaja s Hercegovinom!

Na ovih 400, dodajemo i dodatnih 50 parova – 50 štafeta. A gdje je tu mala raja? Njih 200 se također veseli ovoj suboti!

Idemo!

Staza je izmijenjena, lokacija starta/cilja je premještena, a pored 10k trčati će se i mješovita štafeta. Znači očekuje nas puno novih stvari.

Ove godine u Konjicu nas očekuje nova ruta. Start, odnosno cilj više nisu pored Stare ćuprije, nego na platou ispred Mosta ljubavi, a ruta je djelomično izmijenjena. Rotirana je, pa je samim tim i brža od prethodne.

Trčanje uz Neretvu

Tijekom cijele staze trčati ćete uz Neretvu, tako da se srpanjska noćna sparina neće značajno osjetiti.

Mapu možete pogledati OVDJE ili na Strava profilu

Pored utrke na 10k koja je i proslavila Konjičane kao organizatore, ove godine uvedena je i mješovita štafeta, "Ž+M = 5k+5k". Kako kažu, idealna prilika da izvedete partnericu na utrku. Štafetna utrka počinje usporedno sa cenerom i trči se istom stazom.

Konjičani nisu zaboravili ni na malu raju, pa su tako u suradnji sa sponzorima organizirali i dječju utrku "SARA & mala raja".

Start utrke je u 18:00 sati, podijeljena je na pet starosnih kategorija, a prijave će se vršiti na dan utrke na lokaciji starta - Most ljubavi.

Dječja utrka je limitirana na 200 sudionika, a kotizacije za malu raju su besplatne.

Da se vratimo na main event - "Konjički noćni cener".

399 odabranih trkača 

Za ovu limitiranu utrku tražio se startni paket više, no međutim, sretnih 399 natjecatelja će imati priliku iskusiti stazu u Konjicu.

Podsjetimo se, organizator je odlučio startni broj 1 ostaviti u sjećanje na preminulog atletičara Osmana Junuzović.

Za one koji do sada nisu bili u Konjicu, radi se o cestovnoj utrci na kojoj ćete se super provesti, uz navijače, okrepu, uživanje u pogledu na prirodu koja okružuje Konjic, Neretvu i što je najvažnije uz dobro druženje i dobre domaćine.

Naravno, mnogo toga ne bi uspjeli podrške sponzora i prijatelja utrke, a najveće zasluge zaslužuju trkači koji su u vrlo kratkom roku ispunili limit utrke od 400 učesnika!

Brojna su poznata imena na popisu natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji!

Rame uz rame, tenisice uz tenisice – Lucia Kimani, Olivera Jevtić, Alma Hrnjić, Adela Čomor, odnosno Uroš Gutić, Milan Mitrović, Alija Imamović, Emir Hastor! Kakva će to borba biti u Konjicu!

Vikend je pred vama, a Konjic ima puno toga za ponuditi, od posjete Titovom bunkeru, kuće Zuke Džumhura, muzeja drvorezbarstva, raftinga, hikinga ili čak kupanja u Neretvi.

Ostaje još pitanje, a dolaziš li i ti?

Kopirati
Drag cursor here to close