WAKO

Vrhunski uspjesi bh. kickboksera napravljeni iz 'sjene'

Titulom svjetskog prvaka peharom i zlatnom medaljom okitio se Bahrudin Mahmić koji je veći dio priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu proveo s povredom prsta.
Sport / Ostali sportovi | 15. 11. 2017. u 14:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sportzdk.ba / Bahrudin Mahmić i Ahmed Krnjić 

Na proteklom WAKO Svjetskom prvenstvu u kickboksu u Budimpešti bh. borci Bahrudin Mahmić i Ahmed Krnjić ostvarili su vrhunske rezultate i vratili se s titulama svjetskog prvaka i viceprvaka.

Titulom svjetskog prvaka peharom i zlatnom medaljom okitio se Bahrudin Mahmić koji je veći dio priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu proveo s povredom prsta.

''Naše pripreme su suvišne za priču s obzirom na to da nismo znali ni hoćemo li ih imati, ali zahvaljujući sponzorima i mojoj firmi koja me je oslobodila od posla otišli smo u Split i uradili pripreme koje su na kraju rezultirale ovim uspjehom'', kaže Mahmić.

Svi problemi oko nastupa na prvenstvu gotovo su zaboravljeni, a sjajan meč i pobjeda nad srbijanskim borcem Bojanom Džepinom, sa kojim se i ranije sastajao pet puta uz omjer pobjeda 4:1, obećavaju da je Bahrudin Mahmić sposoban i za bolje rezultate.

''Ovo otvara vrata za profesionalne borbe i sigurno je da će ih biti u budućnosti, jer nakon osvojenog srebra s prethodnog prvenstva vratio sam se na tron sa pobjedom i ovim zlatom'', ističe Mahmić.

Inače, on je svestran sportaš koji je kao kadet igrao ragbi u Ragbi klubu 'Rudar' iz Zenice, a zatim se opredijelio za borilačke vještine u kojima je pokazao sav talent i sportsko znanje.

Predstavnici Kluba borilačkih vještina "Isak", čiji su članovi Bahrudin Mahmić i Ahmed Krnjić, ističu da su prezadovoljni ostvarenim uspjesima boraca na Svjetskom prvenstvu, jer su donijeli medalje i titule sa kojima bi se ponosio svaki grad i država.

''Imali smo problema oko pronalaska sredstava za pripreme i odlazak na prvenstvo, ali mi uvijek pronađemo sredstva za odlazak naših natjecatelja na prvenstva i mislim da nakon ovih rezultata i oni zaslužuju neku podršku, te da će se nadležni potruditi da ih financijski pomognu za sva naredna natjecanja'', ukazao je na problem financiranja vrhunskih sportaša predsjednik kluba Refik Begić.

Trener kluba Husein Selimović ističe da se samo jedan ili dva kluba u Europi mogu pohvaliti da su se kući vratili sa zlatnom i srebrenom medaljom sa Svjetskog prvenstva na kojem je sudjelovalo više od 1.300 natjecatelja iz 60 zemalja svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close