Are

Vonn osvojila broncu na oproštaju

Amerikanka Lindsay Vonn je osvajanjem bronce postavila još jedan rekord, postavši jedina skijašica koja je osvajala odličja na šest svjetskih prvenstava. I prve dvije medalje osvojila je u Areu prije 12 godina, srebra u spustu i superveleslalomu.
Sport / Ostali sportovi | 10. 02. 2019. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja slovenska skijašica 28-godišnja Ilka Štuhec obranila je naslov svjetske prvakinje u spustu na skraćenoj stazi u švedskom Areu, na kojoj je za 23 stotinke nadmašila Švicarku Corinne Suter, a za 49 stotinki bila brža od Amerikanke Lindsey Vonn, koja je u zadnjoj utrci u karijeri osvojila brončanu medalju.  

Ilka Štuhec je tako postala prva skijašica od Švicarke Marije Walliser koja je uspjela obraniti naslov svjetske prvakinje u spustu.

Walliser je svoje naslove osvajala u Crans Montani 1987. i Vailu 1989., dok je Mariborčanka prvo zlato osvojila 2017. u St. Moritzu. Corinne Suter je bronci iz superveleslaloma dodala spustaško srebro.

Amerikanka Lindsay Vonn je osvajanjem bronce postavila još jedan rekord, postavši jedina skijašica koja je osvajala odličja na šest svjetskih prvenstava. I prve dvije medalje osvojila je u Areu prije 12 godina, srebra u spustu i superveleslalomu. Karijeru je zaključila sa dva zlata, tri srebra i tri bronce sa šest svjetskih prvenstava.

Kopirati
Drag cursor here to close