Uspjeh karijere

Vitez iz Viteza Roberto Soldić uzeo KSW titulu

Roberto Soldić je tako došao do petog pojasa u svom vlasništvu, no svakako i najvrjednijeg. Ova borba dokaz je kako je Roberto Soldić spreman za UFC!
Sport / Ostali sportovi | 24. 12. 2017. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roberto Soldić došao je do uspjeha karijere i to na način kakav nisu niti najveći optimisti očekivali. Doslovno je demolirao dosadašnjeg KSW prvaka velter kategorije, Borysa Mankowskog, osvojivši pojas ove prestižne promocije, a borbu je prihvatio prije samo deset dana.

Hrvatsko-bosansko-hercegovački borac iz Viteza, koji inače trenira u UFD gymu u njemačkom Düsseldorfu, jednostavno je prebio dosadašnjeg prvaka promocije i veliku poljsku zvijezdu, Borysa Mankowskog.

Poljski borac je nešto u ovoj borbi pokazao tek u prvoj rundi, no kako je vrijeme prolazilo je Soldić bio onaj koji je bio sve opušteniji te je došao do titule na dominantan način, prenosi Fightsite.hr.

Spomenuta prva runda prošla je u ispitivanju snaga, a vidjelo se kako je Mankowski borac koji će pokušati što prije borbu preseliti u parter.

Soldić je to jako dobro anulirao, ali niti on nije bio previše agresivan, da ne bi napravio kiks. Umjesto toga je prvu rundu iskoristio za pokušaj kontroliranja ritma, s ciljem da poljskog borca umori i to mu je u potpunosti uspjelo, što se vidjelo već u drugoj rundi.

U drugoj rundi je Soldić jako dobro branio rušenja te je sredinom napokon napao. Tada je prvi puta uzdrmao Poljaka te ga je doveo uz rub kaveza, gdje je uslijedila kanonada udaraca, ali Mankowski ih je uspio izdržati. Soldić je tako napao još nekoliko puta, ali kao da je onaj glavni dio snage čuvao za kasnije pa je umjesto toga samo rundu priveo kraju uz potpunu dominaciju.

Treća runda donijela je još veću dominaciju Soldića, kojem više nije bio problem niti otići u parter pa je on postao onaj koji ruši. Više je puta tako pokušavao doći u situaciju odakle će zadavati ubojite ground n’ pound udarce, a tijekom toga je Mankowski došao do svoje posljednje prilike u borbi. Skupio je snage da uhvati Robertovu nogu i bio je to čvrst hvat, ali Soldić je zadržao mirnoću i uspješno se izvukao iz toga te je do kraja runde nastavio nanositi štetu svom protivniku.

Soldić je nakon znaka za kraj treće runde otišao prema svom kutu, dok je Mankowski ostao ležati na podu. Njegov tim ga je pokušao osposobiti za nastavak, no on se nije mogao niti ustati. Nakon što ga je tim morao podići na stolicu, dali su znak sucu da je borba gotova, odnosno da njihov borac nije u stanju nastaviti ovaj okršaj.

Roberto Soldić je tako došao do petog pojasa u svom vlasništvu, no svakako i najvrjednijeg. Ova borba dokaz je kako je Roberto Soldić spreman za UFC!

Kopirati
Drag cursor here to close