Vijeće ministara

Više od 8,7 milijuna KM za potrebe sporta u BiH

Više od 8,7 milijuna KM planirale su institucije na državnom, entitetskom i županijskom nivou u ovoj godini za potrebe sporta, a taj iznos trebao bi biti znatno veći
Sport / Ostali sportovi | 04. 12. 2017. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Ministarstva civilnih poslova BiH o analizi stanja financiranja sporta na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo civilnih poslova BiH će u kriterijima za dodjelu sredstava namijenjenih sportu jasno istaknuti sufinanciranje i podršku sportašima i sportašicama na  natjecanjima na kojima se ostvaruju norme za olimpijske i paraolimpijske igre, kao i za sudjelovanje na olimpijskim i paraolimpijskim igrama, te svjetskim i europskim prvenstvima.

Ministarstvo civilnih poslova BiH će u koordinaciji s nadležnim ministarstvima za oblast sporta u BiH raditi na mehanizmima kontrole utroška financijskih sredstava i planskom financiranju vrhunskih sportaša i natjecanja putem kojih se promovira Bosna i Hercegovina.

Uz podsjećanje da su sve nadležne institucije iz oblasti sporta obvezne da surađuju s Ministarstvom civilnih poslova BiH u toj oblasti, ovi zaključci bit će dostavljeni ministarstvima u BiH i nadležnim u oblasti sporta, radi daljnje koordinacije.

Po Informaciji, više od 8,7 milijuna KM planirale su institucije na državnom, entitetskom i županijskom nivou u ovoj godini za potrebe sporta, a taj iznos trebao bi biti znatno veći nakon što informacije dostave i nadležna ministarstva iz Republike Srpske i Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close