UFC 229

VIDEO | Posljednje sučeljavanje McGregora i Nurmagomedova uoči ulaska u oktogon

Volio bih se boriti protiv Abdelaziza, volio bih riješiti tog štakora. Volio bih se negdje boriti protiv njega i razbiti ga, znam da ima nekoliko borbi. Bilo bi sjajno riješiti Khabiba i onda predvoditi event sljedeći mjesec u Madison Square Gardenu
Sport / Ostali sportovi | 06. 10. 2018. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borba koju iščekuje cijeli svijet, ona između Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova, održat će se u nedjelju u ranim jutarnjim satima.

Danima traju verbalna prepucavanja između dva borca, u kojima prednjači McGregor, a zanimljivo je bilo i na samom vaganju.

Zasigurno je čelnicima UFC-a pao kamen sa srca kada je njihov prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov stao na vagu koja je pokazala točno 70 kilograma, na današnjem službenom vaganju za sutrašnji UFC 229.

Rus je, naime, bio slaba karika za koju se vjerovalo da bi mogla pasti na službenoj vagi i ugroziti cijelu priredbu. Dapače, čelnici UFC-a su vrlo mudro odlučili na isti popis borbi plasirati Tonyja Fergusona i Anthonyja Pettisa - dva bivša prvaka koja imaju legitimno pravo uskočiti u šampionski ''main event'', ako nešto pođe po krivu.

No Nurmagomedov je bio jedan od prvih boraca koji su došli na službeno vaganje i bez posebnih problema ga je prošao s točno 70 kilograma. Pred sam kraj dozvoljenog vremena za izlazak na vagu pojavio se i Irac Conor McGregor. I on je bio precizan te je na pozornicu izašao s gotovo jednakom kilažom kao i njegov protivnik (69,80 kg).

McGregor ovih dana nije birao sredstva za vrijeđanje svog protivnika, a najviše je to radio na vjerskoj osnovi. Iako zna da je Khabib musliman, Conor ga je prvo nudio alkoholom, a onda je za njega rekao da je terorist.

U ranim jutarnjim satima održano je službeno vaganje pred ovaj okršaj koje, naravno, nije moglo proći bez incidenta. Conor je prvi stao na vagu, a onda je nastala ludnica kada se na pozornici pojavio i Dagestanac.

Conor se pokušao odmah obračunati s Khabibom i udario ga je nekoliko puta, a zanimljivo je da je njegov protivnik samo ponavljao "Elhamdulilah".

Podsjetimo, osim s Khabibom Nurmagomedovim, Conor McGregor je u verbalnom ratu i s njegovim menadžerom Alijem Abdelazizom. Vlasnik i predsjednik agencije Dominance MMA inače predstavlja neka od najvećih imena MMA svijeta, a jedno vrijeme je bio i matchmaker promocije WSOF, prenosi Index.hr. U pitanju je čovjek koji nerijetko upada u sukobe pa često uz sebe, zlu ne trebalo, ima jednog od svojih pulena, Kamarua Usmana. Tako da ne treba čuditi da je upao u sukob s brbljavim McGregorom.

Novi spomen Abdelaziza došao je prilikom pitanja upućenom McGregoru, na račun nekih informacija koje je iznio Khabib Nurmagomedov. Tiču se toga da je Conorov djed bio vojnik britanske mornarice te da se borio protiv Iraca. Upravo time je Khabib pokušao ukazati Conorovim fanovima da njihov ljubimac i nije toliko istinski domoljub koliko se pokušava prikazati. Conor je odlučio odgovoriti, ali tako da nije komentirao te izjave nego se upravo tada okrenuo upravo na spomenutog menadžera.

“Nikada ne smiješ vjerovati informacijama doušnika i trebaš se držati na distanci od njih. Khabibov menadžer je jebeni doušnik, teroristički štakor. Mogu vam tu objasniti sve u detalj i zapravo hoću. 11. rujna 2001. godine, on je skinut s leta iz Kaira za New York i kod njega je pronađeno pet različitih putovnica. Tada je pretvoren u doušnika i okrenuo se protiv ljudi s kojima je do tada radio. Ja ne znam kako se taj čovjek uopće nalazi u ovoj jebenoj državi. Moju obitelj detaljno provjeravaju na aerodromima, a ovaj tip, Ali Abdelaziz, tip takve lude pozadine, hoda okolo slobodan. Taj je tip štakor i gad te ću uhvatiti i njega'', ljutito je rekao Conor, nakon čega se press konferencija nastavila u normalnom tonu.

''Volio bih se boriti protiv Alija Abdelaziza, volio bih riješiti tog štakora. Volio bih se negdje boriti protiv njega i razbiti ga, znam da ima nekoliko borbi. Bilo bi sjajno riješiti Khabiba i onda predvoditi event sljedeći mjesec u Madison Square Gardenu. Volio bih vidjeti kako će me ugušiti, neka promocija borbe krene!''

Kopirati
Drag cursor here to close