Formula 1

Vettel skrenuo u pogrešan boks i zamalo pregazio mehaničara

Iako su brzine prilikom odlaska u boks relativno male, ipak se nakon ove podsvjesno izazvane greške Vettela zamalo dogodila tragedija
Sport / Ostali sportovi | 22. 10. 2017. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono što se naziva moć podsvijesti zabilježeno je uoči Velike nagrade SAD-a u Austinu, a u središtu pozornosti našao se Sebastian Vettel, vozač Ferrarija.

Iako Nijemac već treću sezonu vozi za Scuderiju, za vrijeme testnih vožnji u jednome je trenutku zamalo skrenuo u boks Red Bulla, umjesto u Ferrarijev!? Vettel je, naime, s Red Bullom ostvario svoje najveće uspjehe, odnosno postao četverostruki prvak svijeta u Formuli 1 (2010, 2011, 2012, 2013).

Iako su brzine prilikom odlaska u boks relativno male, ipak se nakon ove podsvjesno izazvane greške Vettela zamalo dogodila tragedija.

Nakon što je u zadnjem trenutku shvatio da skreće pogrešno, korigirao se i nastavio dalje, a djelići sekunde su nedostajali da pritom pogazi jednog Ferrarijeva mehaničara na stazi.

Kad je mehaničar shvatio da na njega ide Vettelov bolid, vjerojatno se mogao samo Bogu pomoliti...

Ipak, njegov bijeg u stranu spasio ga je od kontakta s Vettelovim Ferrarijem, a tim i od mogućih ozljeda. Ipak, šok će zasigurno ostati dugo vremena u njegovoj glavi.

Inače, u kvalifikacijama za VN Amerike u Austinu, Vettel je osvojio drugo mjesto, odmah iza Lewisa Hamiltona, koji će startati s pole position, i Valtterija Bottasa na trećem mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close