Utrka prepuna uzbuđenja

Vettel pobjednik VN Bahreina, Raikkonen pregazio mehaničara

Utrku je obilježio incident u Ferrarijevom boksu kada je Kimi Raikkonen pregazio mehaničara koji je dobio prijelom noge te je prebačen u bolnicu.
Sport / Ostali sportovi | 08. 04. 2018. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sebastian Vettel u Ferrariju pobjednik je utrke za Veliku nagradu Bahreina. Nijemac je slavio je ispred Mercedesovog dvojca – Valtterija Bottasa na drugom te Lewisa Hamiltona na trećem mjestu.

Bila je ovo druga ovosezonska utrka prepuna uzbuđenja od prvog kruga do posljednjeg. Utrku je obilježio incident u Ferrarijevom boksu kada je Kimi Raikkonen pregazio mehaničara koji je dobio prijelom noge te je prebačen u bolnicu.

Već u drugom krugu utrke ispala su oba Red Bulla, Hamilton je radio fantastična pretjecanja, a Vettel 10 krugova vozio na gumama koje su se raspale.

Sjajan rezultat ostvario je Toro Rosso sa Hondinim motorom čiji je vozač Pierre Gasly prošao ciljem kao četvrti te je osvojio nagradu ''Vozač dana''. Odmah iza njega je također dobar rezultat ostvario Haas sa petim mjestom Kevina Magnussena. Šesto mjesto uzeo je Renaultov Nico Hulkenberg, a sedmi je bio Fernando Alonso u McLarenu.

Osmo mjesto pripalo je njegovom momčadskom kolegi Stoffelu Vandoorneu, a odličan rezultat ostvario je devetim mjestom Marcus Ericsson u Sauberu. Posljednje bolide iz Bahreina pokupio je Force Indijin Esteban Ocon.

Kopirati
Drag cursor here to close