Formula 1

Verstappen i Stroll najbrži na prva dva treninga u Silverstoneu

Na prvom treningu je Verstappen (1:27.422) iza sebe ostavio Lewisa Hamiltona (Mercedes) za gotovo pola sekunde (+0.474), a treće vrijeme imao je Stroll (+0.582) kojeg možemo proglasiti pobjednikom prvog dana.
Sport / Ostali sportovi | 31. 07. 2020. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) imao je najbrži krug prvog slobodnog treninga, a Kanađaninu Lanceu Strollu (Racing Point) to je uspjelo na drugom današnjem treningu na stazi u Silverstoneu, gdje će se vozači formule 1 u nedjelju boriti za bodove na Velikoj nagradi Britanije.

Strollovo vrijeme sa drugog treninga (1:27.274 minuta) bio je najbrži krug prvog dana jurnjave po užarenom asfaltu u Silverstoneu, gdje je temperatura zraka dosegnula gotovo 35 Celzijevijh stupnjeva, a podloga se zagrijavala i do 50 stupnjeva pa su se gume trošile brže nego što je to uobičajeno, pogotovo za Veliku Britaniju.

Na prvom treningu je Verstappen (1:27.422) iza sebe ostavio Lewisa Hamiltona (Mercedes) za gotovo pola sekunde (+0.474), a treće vrijeme imao je Stroll (+0.582) kojeg možemo proglasiti pobjednikom prvog dana.

Kanađanin je u Velikoj Britaniji dobio novog momčadskog kolegu, Nijemca Niku Huelkenberga, koji se za volanom Racing Pointa vratio u Svjetsko prvenstvo vozača kao zamjena za Meksikanca Sergia Pereza, prvog pozitivnog na koronavirus među pilotima formule 1. Huelkenberg je na prvom treningu imao deveto, a na drugom sedmo vrijeme, čime je opravdao privremeni angažman.

Na drugom treningu su razlike među vozačima bile manje pa je drugoplasirani Tajlanđanin Alexander Albon (Red Bull) za Strollom zaostao samo 90 tisućinki, prije nego što je u jednom od svojih najbržih krugova izgubio kontrolu u jednom zavoju nadomak cilja i završio u zaštitnoj ogradi. Treće vrijeme drugog treninga imao je Finac Valtteri Bottas (Mercedes) koji je od Strolla bio sporiji za 157 tisućinki sekunde.

U petak je najviše muke imao četverostruki svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel (Ferrari) koji je na prvom treningu odvozio samo dva kruga, zbog problema s hlađenjem motora, i ostao bez službenog vremena, a na drugom treningu je imao tek 18. rezultat među dvadesetoricom vozača.

U subotu će se vozači boriti za startne pozicije za nedjeljnu utrku, a kvalifikacijski trening će započeti u 15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close