Nizozemac pomogao Hamiltonu

Velika greška Verstappena, Hamiltonu pole

Desnom stranom bolida, Max je zakačio zaštitnu ogradu što je možda najveća greška koju je napravio u ovoj sezoni. Da stvar bude gora po Nizozemca, njegovo vrijeme je bilo najbolje kako u prvom, tako i drugom sektoru.
Sport / Ostali sportovi | 05. 12. 2021. u 01:57 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Činilo se kako Max Verstappen ima sve u svojim rukama. Bolid je imao brzinu, činilo se kako pole position sigurno pripada vodećem u svjetskom prvenstvu, ali je onda došao posljednji zavoj.

Desnom stranom bolida, Max je zakačio zaštitnu ogradu što je možda najveća greška koju je napravio u ovoj sezoni. Da stvar bude gora po Nizozemca, njegovo vrijeme je bilo najbolje kako u prvom, tako i drugom sektoru. Međutim, na kraju je Hamilton stigao do polea s nešto više od desetinke prednosti u odnosu na momčadskog kolegu Valtterija Bottasa. Verstappen se morao zadovoljiti trećim mjesto.

Četvrto vrijeme imao je Ferrarijev Charles Leclerc, peti je drugi Red Bullovac Sergio Perez. Ponovno je odličan u kvalifikacijama Pierre Gasly u AlphaTauriju – kvalifikacije je završio na šestom mjestu. Sedmi je bio Lando Norris u McLarenu.

Prije današnje utrke, mnogi se pitaju hoće li Versttapen mijenjati mjenjač za utrku, što bi moglo da dovede do njegovog pomjeranja u startnom poretku. Hamilton je pre kvalifikacija prošao bez kazne zbog dva incidenta tijekom trećeg treninga, pošto je bio pod istragom zbog nepoštovanja dvostrukih žutih zastavica i usporavanja Nikite Mazepina. Ispostavilo se da je period dvostrukih žutih zastavica istaknut greškom direkcije trke, i to samo na sekundu, dok je za usporavanje ruskog vozača branilac titule opomenut i moraće da plati 25.000 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close