Lana Pudar

Velibor Pudar: Svi smo pod dojmovima, Mostar je ovo dugo čekao

"Svi smo pod dojmovima, još se emocije nisu smirile'', kazao je Pudar.
Sport / Ostali sportovi | 12. 03. 2021. u 21:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Lana Pudar

Mlada mostarska plivačica Lana Pudar (15) oborila je državni rekord te ostvarila olimpijsku A normu na 100 metara delfin za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Jedna od najtalentiranijih svjetskih plivačica dionicu od 100 metara preplivala je za fantastičnih 57:37 sekundi te ostvarila B olimpijsku normu.

"Svi smo pod dojmovima, još se emocije nisu smirile. Ovo je zaista fantastično. Lani se ukazala prilika, koju je ona vrijedno iskoristila i ostvarila jedan od najboljih svjetskih rezultata ove godine", kazao je Velibor Pudar za portal Radiosarajevo.ba.

Video: OK BiH - Lana Pudar isplivala A olimpijsku normu

Na konstataciju da se sjajna Mostarka približila apsolutnom svjetskom rekordu koji je 2016. godine postavila Šveđanka Sarah Sjostrom (55:48 sekundi), a da Lana ima već jedno od najboljih vremena u svijetu u 2021. godini, Pudar polako "spušta loptu".

"Lana je večeras osvojila 903 FINA boda, ali ne želimo da sada da visoko letimo. Evidentno je da je ovo u nekim situacija sigurna medalja na svjetskom prvenstvu ili olimpijskim igrama, ali polako, nigdje ne treba žuriti", priča Pudar.

Pohvale Lani stižu sa svih strana.

"Ovo je nešto što sigurno nismo sanjali. Ovo je zaista veliko za Lanu prije svega, ali i njen klub Orku, Mostar i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Kako stvari stoje večeras nema spavanja, Mostar je ovo dugo čekao", kazao je Velibor Pudar, otac Lane Pudar, koja je cijeli plivački svijet podigla na noge.

Kopirati
Drag cursor here to close