Osmina finala

Vekić: Ovo je bio savršen dan za mene

Svega 79 minuta Donna je potrošila u meču s Kazahstankom Yulijom Putintsevom.
Sport / Ostali sportovi | 01. 09. 2019. u 12:11 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donna Vekić je prvi put u svojoj karijeri izborila plasman u osminu finala US Opena.

Svega 79 minuta Donna je potrošila u meču s Kazahstankom Yulijom Putintsevom.

U prva dva gema se igralo break na breka, a onda je Donna u najboljem mogućem trenutku ponovo uzela servis svoj protivnici za prvi set. U drugom gemu drugog Yulija je spasila četiri break lopte, ali je već u svom sljedećem servis gemu popustila. S dva breaka do kraja Donna je slavila 6:4, 6:1.

''Ovo je bio moj najbolji meč na ovom turniru. Uvjeti su bili vrlo dobri za igranje, nije bilo previše vjetrovito, nije bilo niti vruće. Mogla bih reći kako je bio savršen dan. Zaista sam zadovoljna na koji način sam izborila osminu finala. Bilo je onih dugih izmjena, posebno u prvom setu, ali uspjela sam osvojiti većinu njih. Yulija je vrlo neugodna igračica, rekla bih lukava, jer voli te duge razmjene, zato je bilo važno osvojiti prvi set. U drugom je to izgledalo još bolje'', naglasila je Donna koje opet na jednu Juliju, onu drugu Görges.

Njemica je nadigrala 7. nositeljicu Kiki Bertens ostavivši Nizozemku na samo pet gemova. Već je to dokaz da je u jako dobroj formi, a Donni ne ide na ruku međusobni skor.

Görges je, naime, dobila prethodna tri dvoboja. Redom - Budimpešta (6:2, 6:2) prije dvije godine, Wimbledon (6:3, 6:2) i Luxembourg (6:3, 3:6, 6:3) prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close