Zimska olimpijada mladih

Većina borilišta spremna za EYOF

Direktor EYOF-a naglašava da će zimska olimpijada mladih u Sarajevu i Istočnom Sarajevu najvjerojatnije biti najmasovnija u povijesti tog natjecanja.
Sport / Ostali sportovi | 22. 10. 2018. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinaciona komisija Europskog olimpijskog odbora (EOC) u sastavu Jozef Liba, Peter Brull i Florin Misca, posjetila je Sarajevo gdje je sagledala trenutni stadij organizacije zimskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF), koji će u veljači sljedeće godine biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

O detaljima organizacije EYOF-a komisiju su detaljnije upoznali direktor EYOF 2019 Senahid Godinjak, potpredsjednik Olimpijskog odbora BiH (OO BiH) Izet Rađo te predstavnici gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Nakon sastanka sa dužnosnicima a EOC-a, Godinjak je na konferenciji za medije kazao da je organizacija EYOF-a na dobrom putu, da su najvažnija infrastrukturna pitanja iza organizatora, te da su trenutno jedine brige tenderske procedure za ledene plohe.

''U tijeku su radovi na Dvorištima za potrebe održavanja natjecanja u biatlonu, dok su u završnoj fazi tenderske procedure za nabavku dvije ledene plohe za sarajevsku Skenderiju i dvoranu Peki na Palama. Još uvijek smo malo zabrinuti kada ćemo imati te dvije plohe. Ostala borilišta su već sada u potpunosti spremna za natjecanja'', izjavio je Godinjak.

Direktor EYOF-a naglašava da će zimska olimpijada mladih u Sarajevu i Istočnom Sarajevu najvjerov+jatnije biti najmasovnija u povijesti tog natjecanja, s obzirom da je učešće već potvrdilo 46 zemalja s 1.086 sportaša i oko 750 članova izaslanstava, što je značajno više od dosadašnjeg očekivanja organizatora.

Dodaje da financije još uvijek nisu u potpunosti zaokružene, odnosno da još uvijek nisu sva sredstva namijenjena organizaciji natjecanja operativna.

''Odnosi se na jedan dio sredstava Ministarstva civilnih poslova BiH, ali mislim da je u pitanju kašnjenje administrativne naravi, te da će do kraja ove ili najkasnije do sljedećeg tjedna ta sredstva biti prebačena. Vlada Kantona Sarajevo također treba prebaciti 700.000 KM, a Vlada Republike Srpske treba prebaciti 1,500.000 KM za organizacijski dio natjecanja'', objasnio je Godinjak.

Potpredsjednik OO BiH Izet Rađo ističe da su u krovnoj olimpijskog organizaciji BiH veoma sretni što će BiH u veljači postati jedan od olimpijskih centara Europe koji će poslati lijepe slike.

''Radujmo se jer dolazi nešto što će nam pobuditi memorije i podsjetiti nas da je Sarajevo olimpijski grad, te da na ovaj način vraćamo olimpijski duh'', kazao je Rađo.

Predstavnici EOC-a će ponovo posjetiti Sarajevo za dva do tri ttjedna, kada će pregledati borilišta, te sagledati infrastrukturne i organizacijske radove na zimskoj olimpijadi mladih.

Kopirati
Drag cursor here to close