Pred ciljem

Strašan pad skijaša u Kitzbühelu, ostao nepomično ležati na tlu

Prve vijesti kažu da je zadobio potres mozga, ali da je došao k svijesti i da reagira na podražaje.
Sport / Ostali sportovi | 22. 01. 2021. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: LEONHARD FOEGER / Urs Kryenbühl

Legendarni Streif u Kitzbühelu opet je donio slike koje na skijaškim stazama ne želimo gledati i od koje nam se ledi krv u žilama.

Tijekom utrke spusta Svjetskog kupa težak je pad doživio Švicarac Urs Kryenbühl. I to pred samim ciljem, izgubio je ravnotežu nakon zadnjeg skoka i jureći brzinom od 140 km/h razbio se na stazi i proklizao, zapravo, kroz cilj, pa mu se bilježilo vrijeme...

Međutim, nesretni Kryenbühl sigurno nije bio svjestan toga jer ostao je nepomično ležati, odmah su se svi sjurili u pomoć, utrka je, jasno, prekinuta, a nakon prve ukazane pomoći helikopter ga je odvezao u najbližu bolnicu, prenose 24sata.

Prve vijesti kažu da je zadobio potres mozga, ali da je došao k svijesti i da reagira na podražaje.

Bio je to drugi puta helikopter da je, nažalost, bio u akciji jer je prije Švicarca pao i Ryan Cochrane Siegel kada je utrka prvi put prekinuta. Njega je, srećom, spasila zaštitna ograda u kojoj je završio i osim bolnog ramena nije bilo težih posljedica.

Da ne bude još težih, organizatori su nakon 23 skijaša prekinuli utrku zbog jakog vjetra.

U vodstvu je bio Švicarac Beat Feuz sa 16 stotinki prednosti pred drugoplasiranim Austrijancem Matthiasom Mayerom. Treći jeTalijan Dominik Paris s 56 stotinki zaostatka za vodećim...

Kopirati
Drag cursor here to close