Red Bull Cliff Diving

Uvjerljiva pobjeda: Iffland i Hunt dominirali u Italiji

Branitelji titula, Englez Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland, pred 60.000 gledatelja su potvrdili odličnu formu i novim pobjedama dodatno uvećali prednost na čelu ukupnog poretka prvenstva.
Sport / Ostali sportovi | 03. 06. 2019. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlog vikenda Polignano a Mare u Italiji ugostio je elitu svjetskog cliff divinga na trećoj postaji Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2019. Aktualni prvak i prvakinja, Gary Hunt i Rhiannan Iffland, nastavili su dominaciju i odnijeli uvjerljive pobjede ispred rivala.

Polignano a Mare, gradić na jugu Italije, poznat kao 'europski dom cliff divinga', po sedmi put je bio domaćin natjecanja najboljih svjetskih skakača i skakačica, koji su svoje nevjerovatne skokove izvodili s visine od 27 (muškarci), odnosno 21 metar (žene), priopćeno je iz Red Bulla.

Foto: Red Bull /  Red Bull Cliff Diving 2019. u Italiji

Branitelji titula, Englez Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland, pred 60.000 gledatelja su potvrdili odličnu formu i novim pobjedama dodatno uvećali prednost na čelu ukupnog poretka prvenstva.

Hunt je briljirao u Italiji, završivši natjecanje s čak 50 bodova ispred drugoplasiranog Andyja Jonesa (SAD), dok je treće mjesto pripalo Čehu Michalu Navratilu, priopćeno je.

Video: Red Bull Cliff Diving World Series 2019 u Italiji

''Jonathan (Paredes, op.a.) je danas izveo apsolutno fenomenalan prvi skok, ali ja sam svoj najteži skok sačuvao za kraj i to je presudilo. Moj najveći rival ove sezone (Rumun Constantin Popovici, op.a.) zbog ozljede nije nastupio danas, tako da se nadam njegovom brzom povratku i borbi s njim.’’

Iffland je ponovo bila nezaustavljiva: 45 bodova iza nje na drugom mjestu je ostala mlada Kolumbijka Maria Paula Quintero, a treća je bila Bjeloruskinja Yana Nestsiarava. Australki je ovo treća pobjeda u Polignanu u tri godine, treća pobjeda u ovoj sezoni i četvrta pobjeda u nizu započetom prošle godine.

Foto: Red Bull /  Red Bull Cliff Diving 2019. u Italiji

''Uvijek izvodim teže skokove prvog dana, dok sam malo svježija. Ovaj posljednji skok mi je zapravo omiljeni, isplatio mi se ove godine. Sad mogu slaviti hat trick i u Polignano a Mareu'', izjavila je Iffland.

Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo na svoju sljedeću postaju putuje na portugalske Azore 22. lipnja. Nakon toga slijedi još samo natjecanje u Bejrutu (Libanon) sredinom srpnja, a onda će 24. kolovoza Stari most u Mostaru po peti put ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice, stoji u priopćenju Red Bulla.

Kopirati
Drag cursor here to close