Felix Sturm

Usprkos zatvorskoj kazni, Adnan Ćatić najavio povratak boksu!

"Idemo dalje! Pripreme započinju u ponedjeljak. Mi ćemo što je prije moguće objaviti datum borbe, protiv koga i gdje ću boksati" , tvitao je u petak Adnan Ćatić, bivši svjetski prvak u super srednjoj kategoriji.
Sport / Ostali sportovi | 09. 05. 2020. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Adnan Ćatić (Felix Sturm)

Iako je Adnan Ćatić, u Njemačkoj poznatiji kao Felix Sturm (41), prošlog tjedna osuđen na tri godine zatvora, ovaj boksač se želi vratiti u ring!

"Idemo dalje! Pripreme započinju u ponedjeljak. Mi ćemo što je prije moguće objaviti datum borbe, protiv koga i gdje ću boksati" , tvitao je u petak bivši svjetski prvak u super  srednjoj kategoriji, uz svoju fotografiju u šetnji.

Sturm je, kao što je već pisano, prije nekoliko dana osuđen zbog utaje poreza i kršenja pravila dopinga.

Nagađa se kako bi mu  protivnik mogao biti Arthur Abraham, o čemu se dugo priča.

Međutim, upitno je hoće li doći do te borbe, jer odnosi unutar boksačkih asocijacija nisu do kraja jasni.

U svakom slučaju, nije jasno kako će dalje ići sa Sturmovim boksačkim planovima. Prošle srijede on se žalio na izrečenu zatvorsku kaznu.

Sud je, u uvjerenju da je Ćatić utajio oko milijun eura poreza od 2008. do 2010. i 2013. godine, donio odluku o zatvorskoj kazni, bezuvjetno, a ne kako su branitelji tražili uz rok kušnje.

Sud je njegovu borbu za prvaka svijeta protiv Rusa Fyodora Chudinova u veljači 2016., zbog dopinga, ocijenio kao nanošenje tjelesnih ozljeda.

Kopirati
Drag cursor here to close