Tenis

US Open: Dvije američke senzacije tijekom drugog dana

Podsjetimo kako je Carreno Busta prošle godine igrao polufinale US Opena i to nakon što je prošao Novaka Đokovića koji je na tom meču diskvalificiran (pogodio lopticom linijsku sutkinju).
Sport / Ostali sportovi | 01. 09. 2021. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda su već u prvom kolu US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira godine, ispala dva jaka američka aduta (Sebastian Korda i John Isner), domaći navijači su dobili zadovoljštinu u nekim drugim junacima.

Najveću senzaciju prvog kola napravio je Zachary Svajda, 716. tenisač s ATP ljestvice, koji je sa 7-6 (6), 5-7, 6-4, 6-4 pobijedio Talijana Marca Cecchinata (81. s ATP ljestvice). Mladi 19-godišnji Svajda je dobio pozivnicu organizatora, nikada nije bio među 700 najboljih na svijetu te je po prvi puta pobijedio na ATP razini.

Nešto manju senzaciju ispisao je Maxime Cressy, 24-godišnji američko-francuski tenisač. Cressy je 151. na ATP ljestvici, rođen je u Parizu, a na US Openu je pobijedio brončanog s Olimpijskih igara Pabla Carrena Bustu i to nakon što je gubio 0-2 u setovima.

Španjolac je prva dva seta dobio 7-5, 6-4, a onda je uslijedio preokret i tri seta za Cressyja 6-1, 6-4, 7-6(7).

Podsjetimo kako je Carreno Busta prošle godine igrao polufinale US Opena i to nakon što je prošao Novaka Đokovića koji je na tom meču diskvalificiran (pogodio lopticom linijsku sutkinju), javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close