Tuzla

UniCredit Bank i Mastercard poklanjaju nogometni teren djeci

Nogometni teren za djecu izgrađen je u Zoo vrtu kompanije Bingo na prostoru Bosanske poljane u Tuzli.
Sport / Ostali sportovi | 13. 10. 2017. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

•    Nogometni teren za djecu izgrađen je u Zoo vrtu kompanije Bingo na prostoru Bosanske poljane u Tuzli.
•    Turnir Bingo Cup, okupit će 120 djevojčica i dječaka uzrasta od 10-12 godina, raspoređenih u  12 ekipa  kojima će suditi sutkinje, članice nogometnih klubova iz Tuzle

UniCredit Bank i kompanija Mastercard sportskim turnirom poklonit će djeci i mladima iz Tuzle i okoline, novi nogometni teren u sklopu Zoo vrtu kompanije Bingo. Sa željom da djeca svakodnevno uživaju u ovom nogometnom terenu, UniCredit Bank i kompanija Mastercard su zajedno sa kompanijom Bingo i Telefunken, te Otvorenim zabavnim školama nogometa pripremili nogometni turnir koji će se održati u subotu 14.  listopada sa početkom u 10 sati.  

Turnir će okupiti 120 dječaka i djevojčica uzrasta od 10-12 godina. Raspoređeni u 12 timova djeca će se družiti i igrati kratke utakmice u kojima će suditi sutkinje, članice ženskih nogometnih klubova iz Tuzle. Svi sudionici turnira dobit će diplome za  sudjelovanje, dok će pobjednički tim turnira odnijeti pehar. Organizatori i sponzori su osigurali i posebne nagrade koje će biti dodijeljene najboljem igraču, strijelcu i golmanu, kao i posebnu nagrada za Fair play ekipu.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti UniCredit Bank, koja kontinuirano svojim djelovanjem potpomaže društvenu zajednicu. Sa posebnom pozornošću UniCredit Bank realizira projekte namijenjene djeci i mladima, te će i u budućnosti, zajedno sa svojim partnerima nastojati omogućiti što većem broju djece da uživaju u svom odrastanju kroz sport i druženje.

"UniCredit kroz svoje djelovanje  podržava sportske projekte namijenjene djeci koji pružaju priliku za zdravo odrastanje i druženje. Značaj ovog projekta su prepoznali i naši dugogodišnji partneri, koji njeguju društveno odgovorno djelovanje, te sa zadovoljstvom podržali aktivnosti pri izgradnji kao i organizaciji ovog turnira. Teren je namijenjen djeci i nadamo se da će upravo djeca koja će ga koristiti, sutra izrasti u vrhunske sportiste i dobre ljude'', izjavila je Selma Riđanović Kenović, direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank.

UniCredit Bank i kompanija Mastercard, se nadaju da će ovo biti prvi u nizu mnogih turnira i dječijih utakmica koje će se održati na ovom terenu, i pozivaju najmlađe da uživaju koristeći ga za rekreaciju i druženje.

O UniCredit Bank
S ukupnom aktivom od 4,8 milijarde KM i kapitalom od 753,8 milijuna KM, Banka upravlja mrežom od 77  poslovnica i pokriva cijeli teritorij Bosne i Hercegovine, zbog čega je UniCredit Bank dostupna svakom klijentu u svakom većem gradu i mjestu BiH. (podaci sa 30.06.2017.)

O UniCredit Grupi
UniCredit je snažna paneuropska grupa sa jednostavnim modelom komercijalnog bankarstva i potpuno integriranim Korporativnim i investicijskim bankarstvom, koja svojoj širokoj franšizi od 25 milijuna klijenata nudi jedinstveno poslovanje putem prodajne mreže u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Europi.

UniCredit nudi lokalnu stručnost, kao i međunarodni doseg i prati i podupire svoje klijente širom svijeta, pružajući klijentima pristup vodećim bankama na svojih 14 tržišta kao i u drugih 18 svjetskih država.  UniCredit europska mreža banaka posluje u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji i Turskoj.

O kompaniji Mastercard
Kompanija Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je tehnološka kompanija koja posluje u okviru svjetske platne industrije. Predstavljamo najbržu platnu mrežu na svijetu koja povezuje korisnike kartica, finansijske institucije, prodavce, javne uprave i poslovne subjekte u preko 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rješenja koja nudi kompanija Mastercard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti - kao što su kupovina, putovanje, poslovanje i upravljanje finansijama - jednostavnijim, sigurnijim i efikasnijim za sve. Pratite nas putem Twittera @MastercardNews, ili nam se priključite u razgovoru na našem blogu Beyond the Transaction Blog i prijavite se za najnovije vijesti na Engagement Bureau.
 
O Otvorenim zabavnim školama nogometa
OFFS BiH je neprofitni,sportsko – humanitarni  projekat, osmišljen od strane Cross Cultures Project Association, koji se u Bosni i Hercegovini implementira već 20 godina. Projekat  se služi veselim igrama i pedagoškim ''konceptom zabavnog nogometa'' kao sredstvima za promociju pravednosti, timskog duha i poštovanja među djecom koja žive u podijeljenim društvima. Pored Otvorenih Zabavnih Škola Nogometa, organizacija implementira veliki broj manifestacija uličnog sporta, promocije dječijeg i ženskog nogometa, te projekata o očuvanju okoliša i edukaciji navijača.

Kopirati
Drag cursor here to close