Filip Mihaljević

Unatoč teškim problemima bronca ima zlatni sjaj za Livnjaka

Hrvatski atletičar Filip Mihaljević osvojio je brončanu medalju na Europskom dvoranskom prvenstvu u poljskom Torunu.
Sport / Ostali sportovi | 06. 03. 2021. u 15:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Filip Mihaljević 

Nakon što je sinoć osvojio brončanu medalju na Europskom dvoranskom prvenstvu u poljskom Torunu, a danas i primio medalju na skromnoj ceremoniji, hrvatski atletičar Filip Mihaljević inače iz Livna, istaknuo je kako je presretan.

''Tek su se dojmovi slegli, sinoć sam bio još u natjecateljskom raspoloženju. Stvarno sam presretan i emocije nadiru, stvarno podrška stiže sa svih strana i čestitke mojih najbližih, prijatelja i od atletskih prijatelja. Mislim da je ovo uspjeh za sve nas, a pogotovo za moj tim, ljude koji su surađivali sa mnom, trener i fizioterapeut koji me vratio iz ozljede. Kad se sjetim da prije šest mjeseci nisam mogao ustati sa stolice bez bolova mislim da ova medalja dobiva i malo zlatniji sjaj nego što je ovo treće mjesto. Sa svojim nastupom sam jako zadovoljan. Unatoč teškim problemima koji su bili zadnjih šest mjeseci sam stvarno prezadovoljan i nadam se da je ovo jedna stanica za ljeto i za ono što nas čeka i da će rezultati doći'', kazao je.

Hrvatski rekorder je tako dodao i drugu broncu svojoj kolekciji medalja s velikih natjecanja, treće mjesto zauzeo je i prije pet godina, na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu 2016. godine.

Zlato je osvojio Čeh Tomaš Stanek (29) sa 21.62m, a srebro branitelj naslova, Poljak Michal Haratyk (28), sa 21.47m.

Mihaljević je svoj najbolji večerašnji hitac ostvario u trećoj seriji, a odlične rezultate imao je i u drugoj te četvrtoj seriji, kada je njegova kugla slijetala na 21.17 m, odnosno 21.27 metara.

Hicem iz treće serije Mihaljević je tako za tri centimetra nadmašio četvrtoplasiranog Portugalca Francisca Bela, koji je s 21.28 metara iz druge serije postavio novi nacionalni rekord, ali ni to mu na kraju nije bilo dovoljno za medalju, prenosi HRT.

I Stanek i Haratyk su svoje najbolje hice ostvarili u petoj seriji, a Čeh je nadmašio Poljaka za 15 centimetara i tako stigao do zlata. Stanke je tako kompletirao set odličja s dvoranskih europskih prvenstva, 2017. u Beogradu je bio srebrni, a u Glasgowu 2019. brončani.

Haratyk je do danas bio europski prvak i u dvorani i na otvorenom, a sada mu ostaje još naslov na otvorenom kojega je osvojio 2018. u Berlinu.

Ovo je bio četvrti put da je neki bacač kugle iz Hrvatske bio u finalu EP-a, a 14. hrvatski finale ukupno na europskim dvoranskim prvenstvima.

Dosad je najbolji rezultat hrvatskih bacača kugle bilo četvrto mjesto Nedžada Mulabegovića iz Pariza 2011. godine. Stipe Žunić bio je peti 2017. i sedmi 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close