Aktivni tjedan

U tjedan dana judaši Hercegovca sudjelovali na četiri turnira te donijeli 31. medalju

U nedjelju 24.11. dio djece Hercegovca skupa s trenerima i roditeljima napravio je pravu malu „Eko akciju“ podarivši svojoj zajednici 30 sadnica Tuja borova a sve povodom teme svjetskog dana koji je iza nas.
Sport / Ostali sportovi | 24. 11. 2019. u 20:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judo klub Hercegovac Mostar proteklih 7 dana bio je jako aktivan, odnosno sudjelovao je na četiri turnira u tri različite zemlje. Proteklog vikenda, točnije u subotu 16.11. te nedjelju 17.11. sudjelovali su na dva međunarodna turnira i to u Splitu i Podgorici.

Ovog vikenda (subota, 23.11.) najstariji mostarski judo klub sudjelovao je na dva međunarodna judo turnira; u Sarajevu i Dubrovniku. S ova četiri turnira u Mostar se vratila ukupno 31. medalja i to 8 zlata, 6 srebra i 17 bronci.

U Splitu (subota, 16.11.) održao se memorijal „Dragomir Tavra“ na kojem je sudjelovalo nešto manje od 350 judaša iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Zlato s memorijala „D. Tavra“ donijela je Gabriela Raič dok su se za bronce izborili Sara Planinić, Fran Hrstić, Dominik Senkić, Josip Džeba i Ena Vidović. Na ovom turniru Hercegovac su još predstavljali i Bruno Marić i Tin Hrstić.

Dan nakon Splita (nedjelja, 17.11.) druga ekipa Hercegovca sudjelovala je na memorijalu „dr. Šćepan Simanić“ koji je okupio preko 350 natjecatelja iz Crne Gore, Albanije, Bih i Kosova.
 
Foto: JK Hercegovac / U tjedan dana judaši Hercegovca sudjelovali na četiri turnira te donijeli 31. medalju
 
Od 7 Hercegovaca koji su nastupili njih četvero se uspjelo izboriti za brončane medalje a to su: Leon Andačić, Jan Gubeljić, David Rosić- Milinković i Niko Novak. Boje Hercegovca su u Podgorici još branili i Ivan Raspudić, Adam Kljajo i Mihael Jandrić.
 
Ovog vikenda i to u subotu 23.11. Hercegovac sudjeluje na još dva natjecanja i to u Dubrovniku i Sarajevu.

U Dubrovniku održan je Kup Mokošice koji je okupio oko 200 natjecatelja iz Hrvatske, BiH i Crne Gore. 8 judaša Hercegovca izborilo se za 9 medalja te su se svi koji su nastupali okitili medaljama i to 6 zlata i 3 bronce.

Zlatne medalje osvojili su Nika Zovko (zlato i u konkurenciji starijih), Ljiljana Džeba, Daniel Skoko, Marta Napoli i Albert Galić.

Bronce su u Mostar donijeli Marko Zovko, Sara Buntić i Luka Martinović.

„Kup grada Sarajeva“ ujedno i najjači turnir od četiri pomenuta okupio je preko 500 natjecatelja iz Bih; Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Austrije i 56 klubova. Hercegovac s ovog natjecanja donosi u Mostar 12 medalja.

Jedino zlato s ovog turnira donijela je Petra Čuljak a zanimljivo je kako je u ovoj kategoriji (U11, -32kg) prvo, drugo i treće mjesto pripalo upravo judašicama Hercegovca.
 
Srebra iz Sarajeva donose Katja Tomić, Andrej Epler, Petra Čuljak (uzrast starijih), Tomislav Brkić i Vana Šarac.

Za bronce izborili su se Katarina Palac, Lorena Vučić (bronca i u uzrastu starijih), Ana Vranješ i Maria Kožul. Hercegovac su na ovom natjecanju još predstavljali i Jan Šetka te Stjepan Raič.

U nedjelju 24.11. dio djece Hercegovca skupa s trenerima i roditeljima napravio je pravu malu „Eko akciju“ podarivši svojoj zajednici 30 sadnica Tuja borova a sve povodom teme svjetskog dana koji je iza nas. Tema ovogodišnjeg dana juda bila je „Posadi drvo“. Borovi su posađeni na jedinom ragbi terenu u Bosni i Hercegovini „Šumarak skriveni“ u Mostaru a sve u suradnji s Ragbi klubom Herceg.

Foto: JK Hercegovac / Džudaši/ce u eko akciji
 Iz judo kluba Hercegovac se zahvaljuju Ragbi klubu Herceg, svojim članovima te njihovim roditeljima na pomoći pri današnjoj akciji.
 
Foto: JK Hercegovac / Džudaši/ce u eko akciji
Sljedećeg vikenda Hercegovac sudjeluje na jednom od najjačih natjecanja u Hrvatskoj, „Kup Lika“ koji se odvija u Zagrebu.
Kopirati
Drag cursor here to close