Međunarodni turnir

U Mostaru memorijalni turnir ''Armanov zagrljaj''

Počinje prvi međunarodni memorijalni turnir u futsalu ''Armanov zagrljaj''.
Sport / Ostali sportovi | 30. 04. 2018. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / 

U dvorani u Sjevernom logoru u Mostaru dana 12. i 13.5. održat će se prvi Međunarodni memorijalni turnir u futsalu 'Armanov zagrljaj' u organizaciji Mostarske asocijacije sporta (MAS) i fondacije 'Armanov zagrljaj' za uzrasnu kategoriju dječaci 2008. godište.

Turnir se održava u znak sjećanja na člana Mostarske asocijacije sporta Armana Hadžiomerovića, ali i ostale osobe koje su stradale u tragičnoj avionskoj nesreći u Mostaru koja se dogodila13.5.2017. godine.

U jednom od najznačajnijih sportskih događaja u Mostaru nastupit će šest ekipa iz Mostara, Bosne i Hercegovine, regije i Europe i to: domaćin turnira MAS, FK Velež Mostar, NK Široki Brijeg, NK Željezničar Sarajevo, NK Hajduk Split i FC Aosta Calcio 511 (Italija).

Jedan od pokrovitelja turnira je i Sportski savez Grada Mostara. Otvaranje međunarodnog turnira će se održati u subotu 12.5. u 17 sati, nakon čega su planirane utakmice grupne faze natjecanja.

U nedjelju 13.5. sudionici svih ekipa posjetit će mezar rahmetli Armana, te će se za goste upriličiti posjeta i obilazak Starog mosta u Mostaru, nakon čega će s početkom u 18 sati početi završna faza natjecanja, odnosno utakmice za peto, treće i prvo mjesto.

"Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito djecu, da u što većem broju dođu na međunarodni turnir, te time uveličaju ovaj sportski događaj koji će biti upriličen i drugim zanimljivim sadržajima. Za sve posjetitelje turnira ulaz je besplatan", navode organizatori događaja u svom priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close