Traže tri godine zatvora

U četvrtak izricanje presude Adnanu Ćatiću za utaju poreza i doping

Tužiteljstvo traži tri godine i tri mjeseca zatvora za Sturma, smatrajući kako se ogriješio o Zakon protiv dopinga u sportu, a evidentna je i utaja poreza u visini od oko milijun eura.
Sport / Ostali sportovi | 27. 04. 2020. u 22:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild / Adnan Ćatić čeka presudu suda u Kölnu, a kakva će ona biti, saznat će u četvrtak

Njemački bokser bh. korijena Adnan Ćatić, odnosno Felix Sturm,  saznat će u četvrtak odluku suda u procesu koji je protiv njega vođen zbog dopinga i utaje poreza.

Ćatić je koncem prošle godine, nakon osam i pol mjeseci u istražnom zatvoru, pušten uz kauciju od 300.000 eura. Regionalni sud u Kölnu odobrio mu je izlazak iz zatvora do okončanja procesa, ali uz uvjet da ne napušta Njemačku.

Tužiteljstvo traži tri godine i tri mjeseca zatvora za Sturma, smatrajući kako se ogriješio o Zakon protiv dopinga u sportu, a evidentna je i utaja poreza u visini od oko milijun eura. U početku se u tužbi navodio iznos od čak 5,8 milijuna eura neplaćenog poreza.

Ćatićeva obrana pak tvrdi kako je sporni novac njihov branjenik uplatio jednoj švicarskoj firmi, na ime obveza po ugovoru, koje je plaćao godišnje zbog svoje osobne sigurnosti, zbog čega je računao s visokim poreznim olakšicama.

Foto: Witters / Adnan Ćatić u svijetu boksa poznat je kao Felix Sturm

Što se tiče eventualnog dopinga, bio je optužen je za korištenje nedozvoljenih sredstava i nanošenje teških tjelesnih povreda protivniku u takvom stanju.

Sve to se, navodno, dogodilo za vrijeme meča 20. veljače 2016. godine protiv Rusa Fjodora Čudinova kada je Sturm, odnosno Ćatić, osvojio titulu u WBA verziji u Super srednjoj kategoriji (do 76.2 kg).

Odvjetnici Adnana Ćatića, kako piše Bild, traže da bude izrečena uvjetna kazna, jer je ovaj uspješni sportaš, kako navode posao povjerio savjetnicima, a njega je zanimao samo boks i obitelj.

Kako bi mogao otplatiti dugove po pitanju utajenog poreza, Ćatić navodi kako priželjkuje jednu borbu protiv nekadašnjeg svjetskog prvaka Arthura Abrahama, a čini se kako i druga istrana iskazuje interes za taj mogući meč.

Inače, u profesionalnoj boksačkoj karijeri Adnan Ćatić je ostvario ovakav omjer pobjeda, poraza i neodlučenih mečeva: 40-6-3.

Kopirati
Drag cursor here to close