Jubilarne desete

U Čapljini započele Sportske igre mladih

Igre se održavaju pod posebnim uvjetima radi koronavirusa, a pored testova djeca su morala donijeti i potpisano odobrenje roditelja za nastup.
Sport / Ostali sportovi | 26. 06. 2020. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Čapljini su u petak otvorene Sportske igre mladih 2020., koje se održaavaju na otvorenim terenima Sportskog centra Čapljina.

Ove godine jubilarne 10. Sportske Igre Mladih će se odžati u 42 grada u BIH, pobjednici ostvaruju plasman na polufinalna regionalna natjecanja, a finalisti regionalnih natjecanja ostvaruju nastup na Velikom finalu Igara koje će se održati u Sarajevu u kolovozu.

Foto: Bljesak.info / U Čapljini započele Sportske igre mladih

U Čapljini su održana natjecanja:

- Coca-Cola CUP – mali nogomet (2005. godište i mlađi) max broj igrača u ekipi je 8  
- Poli CUP – mali nogomet (2009. godište i mlađi) max broj igrača u ekipi je 8  
- Kinder+ Sport CUP – ulična košarka za dječake (2005. godište i mlađi) max broj igrača u ekipi je 4  
- Kinder+ Sport CUP – ulična košarka za djevojčice (2005. godište i mlađe) max broj igračica u ekipi je 4.

Foto: Bljesak.info / U Čapljini započele Sportske igre mladih

''Čast i zadovoljstvo je dobio naš grad, a i mi kao Javna ustanova Sportsko središte Čapljina, da budemo domaćin ovakvog događaja. Sve smo spremili da se natjecanje održi po posebnim epidemiološkim mjerama'', rekao je za Bljesak.info ravnatelj JU Sportsko središte Čapljina Kristian Vujnović.

Naida Abdulahović, PR Sportskih igara mladih, zadovoljna je organizacijom. 

Foto: Bljesak.info / U Čapljini započele Sportske igre mladih

''Turneju smo započeli u Hercegovini, jučer smo bili u Mostaru, danas smo u Čapljini, sutra u Širokom Brijegu, a već prekosutra u Tomislavgradu. Igre se održavaju pod posebnim uvjetima radi koronavirusa, a pored testova djeca su morala donijeti i potpisano odobrenje roditelja za nastup'', rekla je za naš portal Abdulahović.

Čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić rekao je kako je poznato da je Čapljina sportski grad i da ima jako puno klubova različitih sportova.

Foto: Bljesak.info / U Čapljini započele Sportske igre mladih

''Jasno, sve sredine veličine Čapljine trebaju ulagati u mlade i upravo je to poanta i današnjih igara, gdje se natječu djeca u različitim sportovima. Sport, bez obzira koji sport, ljude čini tjelesno i mentalno zdravima i to je ono što nam treba - da djeca tjelesno i mentalno budu zdravi jer će to sutra biti mentalno i tjelesno zdravi ljudi'', rekao je za Bljesak.info Vidić.

Kopirati
Drag cursor here to close