Berlin

Tuka u polufinalu Europskog, Mujezinović diskvalificiran

Prolaz u polufinale očekivano je osigurao Tuka, dok je Mujezinović, koji je bio četvrti u svojoj grupi, na kraju diskvalificiran.
Sport / Ostali sportovi | 09. 08. 2018. u 12:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kvalifikacijskim trkama na 800 metara u četvrtak na Europskom prvenstvu u Berlinu, iz kojih su plasman u polufinale izborila po trojica prvoplasiranih iz četiri grupe te još četvorica po vremenu, nastupila su i dvojica bh. srednjeprugaša, Amel Tuka i Abedin Mujezinović. 

Prolaz u polufinale očekivano je osigurao Tuka, dok je Mujezinović, koji je bio četvrti u svojoj grupi, na kraju diskvalificiran. 

Tuka, koji je na proteklom EP-u bio četvrti, trčao je u posljednjoj, četvrtoj grupi te s vremenom 1:46.47 bio drugi i izborio izravni plasman i imao je ukupno treće vrijeme kvalifikacija. 

U istoj je grupi je trčao i europski prvak sa zadnja čak dva prvenstva te aktualni svjetski viceprvak na otvorenom i svjetski dvoranski prvak, Poljak Adam Kszczot, koji je i pobijedio s 1:46.31. 

Mujezinović je vrlo hrabro trčao u prvoj grupi, u kojoj je trčao i viceprvak sa proteklog EP-a iz Amsterdama, Britanac Elliot Giles, od kojeg je u foto-finišu izborio treće mjesto. Giles je ostvario vrijeme 1:48.05, dok je Mujezinović trčao 1:48.07, ali je bh. natjecatelj diskvalificiran zbog navodne opstrukcije, odnosno nedozvoljenog sprečavanja Gilesa da ga pretekne. 

Polufinale je na programu sutra s početkom u 19.32 sati, a finale u subotu u 20.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close