Ponosan i sretan

Tsitsipas: Nakon trećeg seta sam dobio krila

''Na kraju sam pokazao zrelost, sretan sam i ponosan što sam bio u stanju da se borim tako žestoko, što nisam odustao.''
Sport / Ostali sportovi | 17. 02. 2021. u 16:03 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo se Rafaelu Nadalu dogodilo samo dva puta. Prvi put je izgubio od Fabia Fogninija na US Openu 2015. godine, nakon što je vodio 2:0 u setovima.

Šest godina kasnije na jednom od četiri velika, Španjolcu se dogodio Stefanos Tsitsipas.

Rafa je bio vrlo siguran u dosadašnjem dijelu turnira, kada je poveo protiv Grka 2:0, svi su ga već vidjeli u polufinalu. Međutim, uspio je Stefanos odvući treći set do tie breaka.

Tamo je Nadal promašio neke lagane poene, jedan smesh, pa još jedan, nešto što se Nadalu često ne događa. Naravno, teško je procijeniti da li su jedna ili dvije lopte bile presudne, međutim, ono što je važnije, te pogreške su došle u trenucima kada je meč ustvari trebao privesti kraju.

''Neću lagati, počeo sam meč vrlo nervozno. Nakon 0:2 sam bio u velikoj nevolji, onda mi je taj treći set dao samopouzdanje da nastavim. Iako stvarno ne znam što se dogodilo nakon tog trećeg seta, barem teško mogu objasniti. Važno mi je bilo da ostanem u istom ritmu. To je bio ključni element da meč završim pobjedom. Rafa nikad ne odustaje, nikad vam ne daje lake poene, ništa se ne dešava slučajno. Kada sam napravio break, sebi sam u stolici rekao "ovo će biti najteži gem u tvom životu" i ispostavilo se da je tako. Ja sam nakon trećeg seta dobio krila, jednostavno sam letio. Na kraju sam pokazao zrelost, sretan sam i ponosan što sam bio u stanju da se borim tako žestoko, što nisam odustao'', pričao je vidno uzbuđeni Stefanos Tsitsipas.

Video: Rafael Nadal vs Stefanos Tsitsipas - Australian Open 2021 Highlights HD
Kopirati
Drag cursor here to close