Tenisači iz novog vala

Tsitsipas: Ja pobjednik, ne mogu objasniti

Dovoljno je pogledati posljednja dva velika turnira. Medvedev je igrao finalu US Opena, sada je Tsitsipas uzeo završni u Londonu. Ili uzeti u obzir činjenicu da nakon Zvereva, drugi put u nizu 21-godišnjak ide do kraja u Londonu.
Sport / Ostali sportovi | 18. 11. 2019. u 10:55 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi val je sve bliže. Precizniji da budemo, tenisači iz novog vala su sve bliži vrhu, (uostalom o tome smo pisali još za vrijeme AustralianOpena ove godine), iako Novak, Roger, Rafa odolijevaju, bez obzira na godine, povrede.

Dovoljno je pogledati posljednja dva velika turnira. Medvedev je igrao finalu US Opena, sada je Tsitsipas uzeo završni u Londonu. Ili uzeti u obzir činjenicu da nakon Zvereva, drugi put u nizu 21-godišnjak ide do kraja u Londonu. Godinu dana nakon što je slavio u Milanu, na turniru mladih dana. U svom prvom nastupu među osam najboljih.

U najboljem finalu otkako se Finals igra u Londonu, u najzanimljivijem nakon okršaja Nalbandiana i Federera 2005. godine. Iako je ove sezone imao "iskakanja" na Wimbledonu, US Openu, Cincinnatiju, Montrealu, Grk je definitivno na kraju pokazao koliko može.

Protiv Federera je spašavao break lopte u polufinalu, u finalu nije posrnuo nakon ispuštenih 3:1 u trećem setu, ili recimo 4:1 u tiebreaku.

''Nisam mogao niti pretpostaviti da imam toliku vojsku navijača. Oni su me nosili i doveli do kraja. Ovo je velika stvar za mene, a to da sam pobjednik turnira ne znam ni da objasnim. Kada sam kao mlad igrač gledao najbolje koji su tu u Londonu, razmišljao sam o tome da su to najbolji u tom trenutku, da su bili najbolji tijekom godine. A sada sam ju tu pobjednik, pa to je fantastično. Iskreno, trenutno ne osjećam ništa jer je previše emocija'', govorio je Grk nakon trijumfa u finalu te se naravno dotakao priče o "trojici" i ostatku svijeta.

''Trojka dominira na Grand Slam turnirima, ove godine je Novak uzeo Wimbledon i US Open, Nadal je slavio u New Yorku i Parizu. Da bi ste osvojili Grand Slam netko mora njih trojicu eliminirati u ranoj fazi turnira. Jer što turnir odmiče, oni igraju sve bolje. To je veoma težak zadatak za mlade igrače, da nekog od te trojice pobjede na Grand Slamovima,  jer se igra na tri dobivena seta i oni imaju više prilika da se održe u meču. Ako bi se igralo na dva, mislim da bi situacija bila mnogo drugačija. Ovako nam ostaje da ih probamo pobijediti ili da čekamo da se povuku'', naglasio je Tsitsipas.

Kopirati
Drag cursor here to close