Zbog izjava

Trumpa napuštaju gospodarski savjetnici - raspuštaju se odbori

Sport / Ostali sportovi | 17. 08. 2017. u 06:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump raspustio dva gospodarska savjetnička vijeća visokog profila nakon što su direktori podnijeli ostavke u tim tijelima. Ostavke su podnieli zbog Trumpovih izjava u kojima je za nasilje u Charlottesvilleu u Virginiji, uz bijele nacionaliste - optužio i prosvjednike koji su im se usprotivili.

Trump je najavio raspuštanje savjetničkih tijela nakon što je čelnica multinacionalnog konglomerata 3M Inge Thulin napustila Odbor za američku proizvodnju. Forum za strategiju i politike raspustio se sam, piše HRT.

"Umjesto da vršim pritisak na gospodarstvenike iz Odbora za proizvodnju i Forum za strategiju i politike, raspuštam ih oboje", napisao je američki čelnik na svom Twitter profilu.

Dionice američkih tvrtki približavale su se najvišoj dnevnoj razini kad su u ranim poslijepodnevnim satima u javnost izašle informacije o posljednjim ostavkama američkih poduzetnika, zbog čega je tržište znatno oslabilo.

Čelnik republikanske većine u senatu Mitch McConnell, guverner Ohija John Kasich, senator Lindsey Graham, bivši američki predsjednici George H. W. Bush i George W. Bush, te mnogi drugi pripadnici američkog političkog života kritizirali su Trumpove izjave koje su pogoršale podjele unutar Republikanske stranke. Bivši djelatnik Trumpove administracije otkrio je da postoji mogućnost da će zbog tih događaja ostavke dati i neki dužnosnici Bijele kuće.

Kopirati
Drag cursor here to close